Manchester City ukončil sérii bez vítězství. Konec černého období chce potvrdit proti Barceloně

Bohatí majitelé fotbalového Manchesteru City dělají pro úspěch klubu, co dovedou. Před sezónou investovali do trenéra, který trofeje přitahuje - přivedli Pepa Guardiolu. Ani s koučem nejvyšší kvality ale nejde stále všechno hladce. Teprve nedávno anglický tým přerušil dlouhou sérii bez výhry a navázat pokusí se na ní v úterý večer v Lize mistrů proti Barceloně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč Manchesteru City Pep Guardiola

Kouč Manchesteru City Pep Guardiola | Zdroj: Reuters

Fanoušci Manchesteru City dlouho nadšeně oslavovali nového kouče. Týmu se herně i výsledkově dařilo, a Pep Guardiola mohl být spokojený. Jenže v poslední době přeci jen nastal útlum. A také období v trenérském životě, které Španěl zatím nezažil - jeho mužstvo čekalo na vítězství šest utkání za sebou. Změnilo se to až o víkendu v lize, kdy City vyhrálo ve West Bromu.

„Ve fotbale trenéři občas nevyhrají. Je to práce - někdy vyhrajete, někdy ne. Ale to je v pořádku. Doufám, že se mi tohle znovu v kariéře nestane, ale je to součást naší profese. Chystáme se to změnit, jak nejrychleji to půjde,“ slibuje muž, který ve fotbale - jako hráč i trenér - posbíral velké množství trofejí, takže je na velký tlak zvyklý.

A že současná situace Pepa Guardiolu nerozhodí, si myslí i jeho někdejší spoluhráč z Barcelony, a teď trenér katalánského týmu, Luis Enrique.

„Kritikům Guardioly řeknu tohle: nemějte obavy, on se chystá vyhrávat trofeje v téhle sezóně. Kritici se objeví vždycky, protože lidi nemají rádi, když stále vítězí stejní. Ale jsem si jistý, že Pep chce vyhrávat a bude vítězit se stejně úžasným fotbalem, jaký jsme viděli na začátku sezóny,“ nepochybuje Enrique, který ale zároveň doufá, že se Manchester City neprobere zrovna proti Barceloně.

Minule na Camp Nou katalánský tým anglického protivníka výsledkově zničil. To by teď Guardiola soupeři rád oplatil, aby se Manchester City přiblížil k postupu do další části soutěže, a unikl pronásledovatelům - Borussii Mönchengladbach a Celtiku.

„Je to pro nás strašně důležitý zápas! Pro ně to není jako finále, pro nás ano. A podle toho taky musíme hrát, protože už zbývají jenom tři zápasy,“ říká trenér Manchesteru City Pep Guardiola.

Utkání začne ve 20.45 a hostující Barcelona si může zajistit postup ze základní skupiny. Stejně jako dalších pět týmů.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme