Manchester City ve šlágru dne porazil Barcelonu. Arsenal otočil zápas v Bulharsku a je v osmifinále

Osmi zápasy čtvrtého hracího kola pokračovala v úterý fotbalová Liga mistrů. Ve sledovaném utkání mezi domácím Manchesterem City a Barcelonou slavili tři body hráči anglického klubu, který tak španělskému celku oplatil nedávnou vysokou porážku. V dresu švýcarské Basileji se na trávníku představili dva Češi - gólman Tomáš Vaclík a obránce Marek Suchý. Ani oni však nezabránili porážce svého týmu v duelu proti PSG. Arsenal otočil zápas s Razgradem a slaví postup do osmifinále. Dál jde také Paris St. Germain, Bayern a Atlético Madrid.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi z Barcelony v souboji s Davidem Silvou z Manchesteru City

Lionel Messi z Barcelony v souboji s Davidem Silvou z Manchesteru City | Zdroj: Reuters

Ve šlágru dne nedokázala Barcelona podruhé v krátké době zdolat Manchester City, když na jeho hrišti prohrála 1:3.

Domácí City do zápasu vstoupilo aktivně a hned v úvodu se mohlo dočkat penalty po zákroku na Raheema Sterlinga. Sudí byl ale jiného názoru a naopak dal hráči anglického klubu žlutou kartu za simulování.

První branka zápasu padla o deset minut pozěji ve 21. minutě, kdy povedenou akci Barcelony přesně zakončil Lionel Messi, jenž s přehledem obstřelil gólmana Caballera.

Katalánci ovšem vedení příliš dlouho neudrželi. V momentě, kdy se zdálo, že kontrolují hru, propadli v obraně, čehož využil Ilkay Gündogan k vyrovnání.

Další branky se domácí fanoušci dočkali krátce po přestávce poté, co Kevin De Bruyne přesnou střelou ze standardní situace zajistil Manchesteru vedení.

Krátce po hodině hry mohl vyrovnat André Gomes, ale jeho tvrdá střela mířila pouze do břevna.

V 74. minutě o sobě dal opět vědět Gündogan, jenž svým druhým gólem zvýšil na konečných 3:1.

Arsenal otočil zápas v Bulharsku

Až šokujícím způsobem začal v Bulharsku zápas skupiny A mezi domácím Ludogorcem a Arsenalem, jehož bránu podobně jako v předchozích duelech Champions League nehájil Petr Čech, ale jeho kolega David Ospina.

Arsenalu totiž vůbec nevyšel úvod, když po čtvrthodině hry prohrával 0:2. Gunners však ještě do poločasu stačili díky gólům Granita Xhaky a Oliviera Girouda srovnat.

Dvě minuty před koncem pak výhru 3:2 vystřelil Mesut Özil.

Vaclík se Suchým ztratili bod v 90. minutě

Jedinými dvěma Čechy, kteří se v rámci úterních zápasů Ligy mistrů objevili, byli brankář Tomáš Vaclík a bek Marek Suchý z Basileje.

Vaclík dokázal čisté konto v domácím duelu proti PSG udržet po dobu 43 minut. Poté přišel roh francouzského celku a střílená nahrávka, kterou do brány přesně usměrnil Blaise Matuidi.

Výsledkem 1:0 pro PSG ale utkání neskočilo, protože domácí dokázali v 76. minutě vyrovnat. V závěru pak hrála Basilej o deseti, což hosté využili k tomu, aby v 90. minutě díky gólu Thomase Meuniera oslavili výhru 2:1.

Finalisté zachránili výhru v nastavení

Nečekané problémy měli hráči Atlétika Madrid. Loňští finalisté sice v zápase proti rumunskému Rostovu vedli od 28. minuty, ale okamžitě poté se podařilo hostům vyrovnat a následně dlouho držet remízový stav.

Ten se ale nakonec outsiderům udržet nepodařilo. Madridský Antoine Griezmann totiž v nastavení svým druhým gólem večera zajistil domácím výhru 2:1.

S rolí favorita se nelehce vyrovnávala také portugalská Benfika v zápase s Dynamem Kyjev. Ta sice díky proměněné penaltě ze 42. minuty vedla 1:0, ale následně se musela o své vedení obávat.

Především pak v 69. minutě, kdy výhodu pokutového kopu dostali i hráči Dynama. Brazilský útočník Junior Moraes však selhal, takže se skóre zápasu nezměnilo. To následně pomohlo Benfice k vítězství 1:0.

Nesnadnou cestu za vítězstvím prožil i Bayern Mnichov na půdě PSV. Německý tým ale nakonec výhra neminula, když díky dvěma gólům Roberta Lewandowskiho zvítězil 2:1 a pojistil si postup do osmifinále.

To Monchengladbach, další zástupce německého fotbalu, výhru neukořistil, protože na domácí půdě remizoval s Celtikem. Skotský celek sice dlouho prohrával, ale pak přišlo vyloučení a penalta po faulu Juliana Korba.

Ostrované nabídnuté šance využili a díky proměněné penaltě vybojovali remízu 1:1.

Již v 18.45 středoevropského času začal duel mezi domácím Besiktasem a Neapolí. Oba týmy se nakonec rozešly smírně 1:1 poté, co v 82. minutě za italský klub vyrovnal Marek Hamšík.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme