Marcel Chládek bude generálním manažerem fotbalových reprezentací

Bývalý ministr školství Marcel Chládek bude pracovat pro Fotbalovou asociaci ČR. Dnes byl jmenován generálním manažerem reprezentací a akademií. Jeho rolí bude především vyjednávání na úrovni státu, krajů a měst a zajištění optimálních podmínek pro rozvoj elitní mládeže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marcel Chládek

Marcel Chládek | Foto: Filip Jandourek

„Měl bych mít na starosti i koncepci od mládeže až po A-tým s hlavním důrazem na mládežnické a juniorské týmy,“ upřesnil Marcel Chládek.

„Od září by se mělo pokračovat v projektu akademií, měly by vznikat národní akademie a s tím souvisí druhá část mé práce. A to je fotbalová diplomacie směrem do veřejné správy. Ať už na úrovni centra nebo krajských samospráv, ale také jednotlivých měst a obcí, kde budou vznikat jednotlivé akademie,“ řekl Radiožurnálu bývalý ministr školství, mládeže a tělovýchovy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Marcel Chládek bude pracovat pro Fotbalovou asociaci České republiky jako generální manažer fotbalových reprezentací

Sedmačtyřicetiletý politik v minulosti působil jako fotbalový rozhodčí, trenér nebo funkcionář například v Dukle Praha.

„I proto se na novou práci velmi těším. Vracím do prostředí, ze kterého jsem vzešel. Vracím se do fotbalu, kterým jsem se zabýval i na ministerstvu školství a v téhle funkci se spojuje jak práce s mládeží, tak fotbal,“ dodal Marcel Chládek.

„Reprezentace je výlohou naší práce. V novém sídle jsme vybudovali síň slávy a chceme do ní dále přispívat, proto se snažíme akademiím a reprezentacím zajistit nejen optimální sportovní zázemí, ale také kontinuitu ve spolupráci s kraji a městy, která je pro jejich dlouhodobé fungování důležitá. Věřím, že pan Chládek díky svému zaujetí a znalosti obou prostředí bude velkou posilou,“ řekl předseda FAČR Miroslav Pelta.

ČTK, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme