Mešanovič je pro nás hrozně důležitý, říká fotbalista Slavie o svém kolegovi z útoku

Fotbalová Slavia po dvou ligových remízách naplno bodovala a ze třetího místa dál stíhá čelo tabulky. Ve 14. kole otočila ve druhé půli duel na Dukle na 2:1 díky Murisi Mešanovičovi. Střídající útočník totiž vyrovnávací gól dal, druhý připravil a opět ukázal, jak je pro trenéra Šilhavého a celou Slavii důležitý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Milan Škoda v zápase proti pražské Dukle

Útočník Milan Škoda v zápase proti pražské Dukle | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Poločasový výsledek po inkasované brance do šatny pro hosty dobrý nebyl, jenže do druhé pětačtyřicetiminutovky poslal trenér sešívaných Šilhavý na deštěm skrápěný trávník útočníka rychlostního typu Mešanoviče, a on mu důvěru opět splatil.

„Trenér mě tam poslal s tím, abychom trochu rozhýbali obranu, zatlačili na stopery Dukly a naštěstí se to povedlo otočit,“ líčí Mešanovič.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hrát s Milanem mi vyhovuje, říká útočník Slavie Muris Mešanovič

Byla to především jeho zásluha. Po osmi minutách se k Mešanovičovi odrazil míč po dlouhém nákopu od brankáře a propálil vše, co mu stálo v cestě. Za dalších deset minut měli červenobílí fanoušci důvod k radosti opět, už totiž jejich oblíbenci vedli. A to když Škodu nezaskočila Mešanovičova efektní přihrávka patičkou.

„Už před tím jsem si o to jednou říkal, ale někdo to zblokoval. Podruhé jsem čekal, že to udělá znova, šel jsem tam a super,“ vysvětluje Milan Škoda.

Oba elitní střelci Slavie, jak nejproduktivnější náhradník v lize – Mešanovič, tak Škoda, se díky tomu opět vyrovnali - na šesti brankách v sezoně.

„Hrát s Milanem mi vyhovuje. Je to vysoký, důrazný útočník. Snažím se kolem něho sbíhat a hledat si balony,“ pochvaluje si spolupráci šestadvacetiletý rodák ze Sarajeva.

Fotbalisté Slavie otočili zápas Duklou a vyhráli 2:1

Číst článek

„Když přijde, tak to dokáže změnit. Dal krásný gól a na jeden mi přihrál. Je pro nás strašně důležitý hráč. Hrozně mu to přeju a věřím, že gólů bude mít ještě víc,“ doplňuje svého spoluhráče Škoda.

„Opět se ukázal jako žolík. Teklo nám do bot, tak tam zákonitě šel druhý útočník. Muris má předpoklady, chce hrát, chce míč a chce dávat góly,“ uzavírá trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Jakub Kanta, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme