Messi hattrickem pokořil Citizens, Češi v dresu Basileje nezabránili porážce

Trenér Pep Guardiola prožil hořký návrat do Barcelony. Na hřišti týmu, se kterým vyhrál 14 trofejí, podlehl jako trenér Manchesteru City 0:4 kvůli hattricku Lionela Messiho. Z Čechů se do středečních zápasů zapojili Marek Suchý a Tomáš Vaclík, jenže nezabránili prohře Basileje na PSG.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi si položil bývalého spoluhráče Claudia Brava a vstřelil první gól

Lionel Messi si položil bývalého spoluhráče Claudia Brava a vstřelil první gól | Zdroj: Reuters

Basilej se rozhodla hrát v Parku princů otevřeně, ale nevyužila šance. Lang trefil břevno, Doumbia zase tyč. A těsně před přestávkou udeřili domácí PSG. Obranu švýcarského mistra v čele s Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým propálil dělovkou pod břevno Ángel di Mária.

I českému brankáři pomohla branková konstrukce, když ho těsně po přestávce obstřelil Cavani. Jenže po hodině odhlavičkoval Suchý míč pouze k Mourovi, který zvýšil na 2:0. Hostům nebylo přáno a místo snížení opět nastřelili pouze brankovou konstrukci. Cavani navíc v nastavení skóroval potřetí.

Po vítězství 3:0 si PSG upevnilo postupovou pozici. Skupinu A vede o skóre Arsenal, který i bez Petra Čecha rozstřílel Ludogorec Razdrag 6:0. Mesut Özil vstřelil ve druhém poločase čistý hattrick, svůj první v profesionální kariéře.

Emotivní zápas viděl stadion Barcelony Camp Nou. Do svého dlouholetého působiště se jako soupeř vrátil trenér Josep Guardiola, jenže jeho svěřenci z Manchesteru City nestačili.

Už v 17. minutě domácí dvojice Messi, Iniesta rozebrala anglickou obranu. Fernandinho navíc v pokutovém území uklouzl a Messi udělal kličku brankáři a zavěsil.

Guardiola si před sezonou koupil z Barcelony dva hráče. Jeden z nich, brankář Bravo, ale udělal po přestávce obrovskou chybu. Před pokutovým územím ztratil míč a zahrál rukou. Následovala červená karta a střídání.

Náhradníkovi Caballerovi vydrželo čisté konto 8 minut do další střely Messiho. Argentinec navíc v 69. minutě završil po Suárezově nezištné přihrávce svůj sedmý hattrick v LM. Vítězství 4:0 završil před koncem Neymar, který navíc chvíli předtím neproměnil penaltu.

Ve druhém zápase skupiny C si první výhru připsal Mönchengladbach díky dvěma gólům v Celtic Parku.

Ve skupině B se dařilo hostům. Besiktas na vedoucí Neapol dotáhl na jediný bod, když v závěru zlomil domácí odpor. Turci v Itálii dvakrát vedli, Neapol dokázala dvakrát vyrovnat. Jenže v 86. minutě se Quaresma postavil ke standardní situaci a Vincent Aboubakar dal třetí a rozhodující gól Besiktase.

Benfika se dostala do vedení v Kyjevě už 9. minutě proměněnou penaltou Eduarda Salvia, pojistku přidal po změně stran Cervi. Dynamo mělo několik šanci snížit, jenže Jarmolenko zahodil i ty nejlepší pozice a nezmírnil porážku 0:2.

Atlético vládne skupině D velmi úsporným způsobem. I třetí zápas vyhrálo 1:0, tentokrát mu stačil jediný gól v Rostově, vstřelil ho po hodině hry Ferreira-Carrasco. Na druhém místě se Bayern Mnichov odpoutal do pětibodového náskoku od PSV, které rozstřílel 4:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme