Messi se po deseti letech dočkal, poprvé dal gól Petru Čechovi a hned si to i zopakoval

Petr Čech versus Lionel Messi - 6:1. Po úvodním osmifinále Ligy mistrů mezi Arsenalem a Barcelonou už neplatí, že nedostižný kanonýr nikdy nedal českému brankáři gól. Na sedmý pokus se mu to povedlo, Čecha pokořil dokonce dvakrát a obhájce trofeje si díky tomu veze z Londýna do odvety náskok 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Barcelony Lionel Messi slaví druhý gól proti Arsenalu s Petrem Čechem v brance

Útočník Barcelony Lionel Messi slaví druhý gól proti Arsenalu s Petrem Čechem v brance | Zdroj: Reuters

Španělští reportéři prožívali něco mezi zástavou srdce a nirvánou. Messiho góly, to bývá většinou rutina, ale tyto zářily výjimečností. Fotbalový umělec z Argentiny čekal na gól proti Petru Čechovi deset let nebo chcete-li devět hodin hracího času.

Dočkal se na stadionu Emirates s výraznou pomocí spoluhráče Neymara v 71. minutě duelu, ve kterém se domácí Arsenal postupně nechal strhnout od pečlivého zhušťování prostoru před českým brankářem ke krásné, strhující, ale bezhlavě otevřené partii.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gólman Arsenalu Petr Čech nedostal v šesti předchozích zápasech od útočníka Barcelony Lionela Messiho ani gól, ve včerejším duelu Ligy mistrů hned dva

„V tom nejlepším jsme inkasovali,“ stýská si kapitán Arsenalu Per Mertesacker. Promarnit proti Barceloně tolik šancí a nechat se kvůli tomu vylákat z pečlivé defenzivy, je podle něj trestuhodné. Tak trochu tím hází vinu na Oliviera Girouda, jednoho z domácích hráčů, kteří selhali ve velkých příležitostech.

Giroud se svým kapitánem víceméně souhlasí, dobře ví, že jeho neúspěšné zakončení Messiho prvnímu gólu těsně předcházelo. Ten druhý přidal Argentinec sedm minut před koncem z pokutového kopu a výprava Barcelony odjížděla spokojená.

„Excelentní práce, byli jsme zase fenomenální,“ mohl se pochválit obránce Dani Alves. Zato hlavní hrdina večera ukázal, že dovede hbitě a beze slova kličkovat i mezi mikrofony, a stejně rázně a zkušeně ve svém černém autě unikl z místa, kde přišel o nepřemožitelnost Messim, taky Petr Čech.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme