Messi si nezahraje čtyři reprezentační zápasy, vulgárně urážel rozhodčího

Argentinská fotbalová reprezentace má problém. Její hlavní hvězda Lionel Messi se závěru kvalifikačního utkání mezi Argentinou a Chile se pustil do rozhodčích, a přestože se incident neobjevil v zápise o utkání, disciplinární komise FIFA mu udělila čtyřzápasový distanc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Naštvaný Lionel Messi

Naštvaný Lionel Messi | Zdroj: Reuters

V nastavení zápasu Argentiny s Chile sváděl Lionel Messi souboj u postranní čáry se soupeřem Jeanem Beausejourem. Chilan po kontaktu upadl a čtyřnásobný držitel Zlatého míče chtěl pokračovat na branku, v tom mu ale zabránil pomezní rozhodčí, který hlavního upozornil na faul.

To hlavní hvězda argentinského výběru neunesla. Messi začal rozhazovat rukama a zpomalené záběry ukazují, že si vulgárně stěžoval hlavnímu rozhodčímu. Po závěrečném hvizdu byl už sice klidnější, ale pomeznímu rozhodčímu odmítl podat ruku.

Ačkoli hlavní rozhodčí Sandro Meira Ricci prohlásil, že „od Messiho neslyšel žádné urážky vůči jeho osobě ani stížnosti, které by se výrazně lišily od běžných stížností hráčů,“ disciplinární komise upozornila, že může zakročit i proti hráčům, kteří během zápasu nebyli varováni a zahájila s hvězdou disciplinární řízení.

Výsledkem jednání je trest na čtyři reprezentační zápasy a pokuta 10 tisíc švýcharských franků. První zápas Messi vynechá už dnes večer v Bolívii, kde bude Argentina útočit na druhé místo v jihoamerické kvalifikaci.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme