Messi versus Ronaldo. První El Clásico v sezoně hostí Barcelona, Real bude hájit náskok

Na světě není moc slavnějších fotbalových zápasů než El Clásico. Pro fanoušky i hráče. Rivalita mezi Barcelonou a Realem Madrid je obrovská. Teď čeká tyhle špičkové týmy ve španělské lize první vzájemný souboj v této sezoně a katalánský klub potřebuje vyhrát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi slaví poté, co úspěšně proměnil penaltu

Lionel Messi slaví poté, co úspěšně proměnil penaltu | Zdroj: Reuters

„Není nic lepšího než hrát El Clásico! Myslím, že všichni hráči mají sen hrát tenhle druh zápasu. Já měl to štěstí v La Lize a Lize mistrů. Všichni si chceme tohle utkání užít," vyhlašuje Zinedine Zidane, trenér Realu Madrid.

Bývalý slavný fotbalista a teď trenér zatím s Realem Madrid užívá - při nejmenším výsledkově - prakticky celou aktuální sezonu. Bílý balet ještě v Primera Division, a ani v Lize mistrů, neprohrál, domácí španělskou soutěž vede.

Přehrát

00:00 / 00:00

El Clásico se letos bude hrát netradičně od čtvrt na pět, na lesku mu ale ani absence umělého osvětlení neubere

Na Barcelonu má šestibodový náskok, která zažívá nejhorší start do ligy za posledních dvanáct let. Jenže to v případě katalánského velkoklubu znamená i tak druhé místo.

Teď by si rádi na Camp Nou, po některých ne úplně přesvědčivých výkonech, zvedli náladu dobrým výsledkem proti Realu.

„Individuální kvalita, kterou mají, je mimo diskuzi. Mají světovou špičku, skvělé hráče! Je to pro nás speciální zápas, nastoupíme proti našemu největšímu rivalovi - na Camp Nou," nemusí barcelonský trenér Luis Enrique nijak složitě vymýšlet, jak svoje hráče proti Realu motivovat.

Fanoušci čekají, co odpoledne od čtvrt na pět ukáží dva asi nejlepší fotbalisté posledních let - domácí Lionel Messi a madridský Cristiano Ronaldo.

El Clásico vychází vstříc čínskému a americkému trhu. Barcelona přivítá Real v sobotu už po 16. hodině

Číst článek

Oba jsou v užší nominaci na Zlatý míč, jenže větší tlak je na Messiho. Argentince vstřelil Realu už 21 branek a je nejlepším střelcem v historii zápasu, jenže v posledních utkáních se neprosadil. Poslední góly dal Realu v březnu 2014, zato byly hned 3.

Na Ronaldovi, který v Madridu nedávno prodloužil smlouvu, dnes bude stát hra královského klubu ještě víc než jindy. Kvůli zranění totiž chybí Gareth Bale i útočník Álvaro Morata, nejistý je také start Kroose. V Barceloně nemohou počítat s defenzivními schopnostmi Mathieuho, spekuluje se také, zda nastoupí Iniesta.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme