Miroslav Pelta podpořil Pavla Vrbu jako trenéra reprezentace. Mužstvo fungovalo, říká

Na fotbalové Euro cestoval s pověstí uznávaného kouče, ale z Francie se vrátil jako nejméně úspěšný trenér na velké akci v české historii. Předseda FAČR Miroslav Pelta ale Pavla Vrbu ve funkci podpořil. Reprezentace podle trenéra i šéfa asociace na ME fungovala dobře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Pelta a Pavel Vrba

Miroslav Pelta a Pavel Vrba | Zdroj: ČTK

„Naším cílem bylo postoupit ze skupiny, to se nepodařilo. Nemůžu s tím být spokojený, dneska jsme ještě měli být ve Francii,“ řekl na tiskové konferenci Pavel Vrba.

Podle trenéra je však velkým úspěchem už samotný postup na šampionát. Na turnaji samotném zaznamenal ze své strany jediné taktické zaváhání. Vyčetl si, že za nepříznivého stavu proti Turecku měl být trpělivější.

„Ve druhém poločase jsme šli brzy do rizika, dali jsme tam dva útočníky. Ale teď vidím, že jsme spíš měli zůstat u kombinační hry, která nám v prvním poločase šla,“ přemýšlí zpětně kouč.

Gejzír fotbalové radosti: Islandský komentátor vášnivě slavil postup

Číst článek

Jinak prý ale vystupování české reprezentaci na Euru odpovídalo realitě a možnostem českého týmu. I proto je podle něj třeba pokračovat v práci s mládeží.

„Možná to bude trvat pět šest let, ale věřím, že kroky, které se dějí na svazu, jsou správné a do budoucna budou ku prospěchu. To je jediná cesta, vytvořit podmínky pro top hráče v mládeži. Když to neuděláme, bude nám vlak ujíždět rychleji a rychleji,“ navrhuje trenér.

Větší chyby neviděl ani šéf fotbalové asociace Miroslav Pelta, který působil až překvapivě spokojeně. „Jediné, co jsme nezvládli, byl zápas s Tureckem, který rozhodl o úspěchu a neúspěchu. Jsem si jistý, že kdybychom první gól dali my, tak by to Turecko psychicky neustálo a my bychom teď hodnotili postup do play off,“ řekl šéf českého fotbalu.

Realizační tým ale fungoval dobře a počítá s ním i pro příští období. „Mám absolutní zájem, aby pan Vrba byl u týmu i v další kvalifikaci. Mužstvo fungovalo,“ řekl Pelta.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme