Místo dovolené hattrick na Euru. Jihlavský Kliment se předvedl před Evropou

Euforie se z šatny českého týmu po vítězství nad Srbskem 4:0 jenom valila a spustil ji ten, od koho by to před turnajem čekal málokdo. Za Jihlavu dal Jan Kliment během třiceti startů v české lize tři góly. A teď totéž předvedl za 56 minut zápasu proti Srbům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kliment je díky hattricku nejlepším střelcem Eura do 21 let

Jan Kliment je díky hattricku nejlepším střelcem Eura do 21 let | Zdroj: ČTK

„Je to šílené. Před měsícem jsem netušil, nevěřil a těšil se na dovolenou. Najednou to přišlo a snad jsem oplatil trenérům, že mě vzali. Zápas jsem si strašně užil, fanoušci byli skvělí. Možná byla atmosféra lepší než v Edenu, ten je větší,“ svěřil se střelec hattricku Jan Kliment

Když ho trenér Dovalil v závěru zápasu střídal, 16 tisíc diváků vyvolávalo jeho jméno a tleskalo mu jako na divadle. Možná až příliš slávy najednou pro nesmělého 21letého mladíka, který hattrickem zúročil vynikající výkon celého českého týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Janem Klimentem, novou hvězdou "Lvíčat", mluvil po zápase reportér ČRo Jan Kaliba

„Honza těžil z naší práce. Nechci shazovat jeho výkon, hrál suprově. Dál hattrick a skauti se z něj zblázní,“připomíná obránce Pavel Kadeřábek.

„Na to teď vůbec nemůžu myslet, ale samozřejmě je to příjemné. Ukázal jsem se na evropské scéně, takže to trošku v hlavě je, ale budu to řešit až po šampionátu s agentem,“ začíná Kliment přemýšlet, jestli mu Jihlava teď nebude malá.

Po velmi hlasité oslavě v kabině už útočníkovi Vysočiny selhával hlas. „Museli jsme se trošku vyřvat, ale nemůžu ulítnout z jednoho zápasu. Ještě před sebou máme Německo, pak bude důvod k oslavě, pak možná k další a další,“ říká se sebedůvěrou hodnou nejlepšího střelce turnaje Jan Kliment.

V úterý budou jeho góly znovu potřeba - pokud „Lvíčata“ chtějí postoupit do semifinále a nespoléhat na cizí pomoc, potřebují Němce porazit.

 

Kdo neskáče, není Čech!!!Podívejte se na oslavu lvíčat v kabině po výhře 4:0 nad Srbskem!

Posted by Česká fotbalová reprezentace on 20. červen 2015

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme