Mladá Boleslav nečekaně ztratila s Bohemians 1905. Konkurenti v boji o titul se jí mohou vzdálit

Fotbalisté Mladé Boleslavi včera nepotvrdili pověst nejlépe střílejícího mužstva, když se po domácí remíze 1:1 o body podělili s Bohemians 1905. Pro Středočechy může tento výsledek, v případě pondělních výher soupeřů ze špice tabulky, znamenat už druhou ztrátu v řadě v bitvě o nejvyšší příčky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

K vítězství Mladou Boleslav nedotáhl ani útočník Milan Baroš

K vítězství Mladou Boleslav nedotáhl ani útočník Milan Baroš | Zdroj: ČTK

V pěti předchozích zápasech vstřelili fotbalisté Mladé Boleslavi na domácím hřišti 23 gólů. Proti Bohemce se však prosadil pouze Ondřej Zahustel a jeho gól stačil pouze na bod.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Bohemians 1905 překvapili a v Mladé Boleslavy vybojovali bod. Jejich nejbližší soupeři o záchranu však své zápasy v 15. ligovém kole vyhráli

„Naší chybou jsme je pustili do vedení, pak se nám podařilo docela rychle vyrovnat a v první půli tam byly i další šance. Myslím si, že kdybychom dokázali nějakou z nich využít, zápas by se vyvíjel jinak,“ konstatoval po utkání autor boleslavské branky Ondřej Zahustel.

„Ve druhé půli mi tam však chyběl nějaký nápad a větší hlad po vítězství. Ani si nevybavuji, že bychom měli po poločase nějakou vyloženou šanci,“ dodal jediný úspěšný střelec domácích.

Pravdou je, že Středočeši podzimními výkony především své fanoušky hodně namlsali. Zklamání z výkonu svých svěřenců neskrýval ani trenér Karel Jarolím. Zhodnotil ho jasně a výstižně.

„Bohužel jsme byli ve finální fázi jaloví. Některé situace, jak v prvním, tak ve druhém poločase, jsme měli řešit trochu jinak. Ale kromě jedné standardní situace, kdy dohrával akci Kúdela, jsme moc dalších šancí neměli,“ řekl kouč domácích.

O to se postarala především koncentrovaná obrana Klokanů, kteří se na favorita velmi dobře připravili.

„Samozřejmě jsme rádi, že jsme potvrdili body z posledního domácího utkání. Boleslav měla v poslední době formu a navíc víme, že je doma silná,“ pochvaloval si hráč Bohemians 1905 Milan Jirásek.

„Pomáhali si dlouhými balony na Mageru, ale odražené míče jsme se snažili pohlídat. I tak se do nějakých šancí dostali, ale za výsledek jsme rádi,“ dodal jediný střelec Pražanů.

Přes bodový zisk fotbalistům Bohemians patří předposlední patnáctá příčka. Mladá Boleslav je aktuálně třetí, při vítězství Liberce ale může o toto umístění přijít.

Pavel Petr, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme