Mladí Portugalci na Euru porazili Anglii, Švédové Itálii

V moravské skupině B fotbalového Eura do 21 let získali první tři body Portugalci po nejtěsnější výhře nad Anglií, v prvním zápase se o překvapení postaral výběr Švédska, který i v deseti v Olomouci otočil zápas s Itálií a vyhrál 2:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédové měli v Olomouci velkou podporu z hlediště

Švédové měli v Olomouci velkou podporu z hlediště | Zdroj: Reuters

Během prvního poločasu měli větší šance Angličané. Hrot Harry Kane mířil přesně k tyči, vychytal ho ale portugalský gólman Sá. Těsně před poločasovou přestávkou pálil Lingard těsně vedle.

Po změně stran se prosadili Jihoevropané. Bernardo Silva sice sám před brankářem trefil pouze tyčku, míč se ale odrazil k Joaovi Máriovi, který ho uklidil do sítě a zajistil svému týmu před 7167 diváky v Uherském Hradišti vítězství.

Mladí Švédové dokázali otočit první zápas moravské skupiny B proti Itálii. Vicemistři Evropy z minulého šampionátu sice po prvním poločase vedli po brance Berardiho z penalty, ve druhém poločase ale vyrovnal John Guidetti a v závěru rozhodl z dalšího pokutového kopu Thelin o vítězství Švédska 2:1.

Téměř sedm tisíc diváků na Andrově stadionu v Olomouci vidělo napínavý i tvrdý zápas. Obě mužstva dohrávala oslabena o jednoho vyloučeného hráče.

Mistrovství Evropy ve fotbale hráčů do 21 let - skupina B:
Itálie - Švédsko 1:2 (1:0)
Branky: 29. Berardi z pen. - 56. Guidetti, 86. Kiese Thelin z pen. Rozhodčí: Sidiropulos - Efthimiadis, Kostaras (všichni Řec.). ŽK: Viviani, Bianchetti, Bardi - Helander, Guidetti, Hiljemark. ČK: 80. Sturaro - 28. Miloševič. Diváci: 6719.

Anglie - Portugalsko 0:1 (0:0)
Branka: 57. Mário. Rozhodčí: Makkelie - Diks, Steegstra (všichni Niz.). ŽK: Gibson, Jenkinson - B. Silva, Mário. Diváci: 7163.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme