Mladík Bezpalec využil šanci. Při zranění stoperů Dukly pomohl ubránit Bohemians

Fotbalisté Dukly porazili v 7. kole ligy pražského rivala Bohemians 4:1. Radost z toho mohl mít zejména trenér Jaroslav Hynek, který se od juniorského týmu přesunul po odchodu kouče Šilhavého do Slavie na jeho místo. Na cestu vzhůru s sebou Hynek vzal i obránce Michala Bezpalce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obrana Dukly dovolila Klokanům jediný gól

Obrana Dukly dovolila Klokanům jediný gól | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

„Pan trenér Hynek dává mladým šanci víc, než dával pan Šilhavý. Za dvě minuty jsem byl strašně rád, ale s celým zápasem se to nedá srovnat,“ zářil po své ostré ligové premiéře v základní sestavě stoper Dukly Michal Bezpalec.

Doposud odehrál v nejvyšší soutěži jen epizodní role, nový kouč Jaroslav Hynek ale postavil mladíka do základu a čerstvě dvacetiletý bek rovnou hlídal nebezpečného Jana Holendu. „V juniorské lize se občas naběhám víc, ale důraz zkušenějších hráčů je úplně na jiné úrovni,“ uznal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslav Hynek zariskoval, Michal Bezpalec ale pomohl ubránit Bohemians i vítězství

I s Bezpalcem vzadu vyhráli domácí 4:1. „Je to dobrý pocit. První jsme obdrželi branku, ale naštěstí jsme to otočili. Bylo o tom nebát se rozehrát. Napadali ve dvou, tak jsme si to strčili okolo nich,“ prozradil stoper taktický plán.

„Jak Honza Šimůnek tak Michal Smejkal kvůli zraněním vypadli. Smejkal včera, Honza ve čtvrtek. V tom byl problém,“ odůvodnil trenér Jaroslav Hynek řešení s nováčkem.

Dukla otočila zápas s Bohemians, výhry se dočkala i Příbram

Číst článek

Zařazení debutanta ale nebral jako nouzový plán. „Míša Bezpalec nastupuje v juniorce na stoperu. Nad hráči tam ční a dodává jim klid v rozehrávce. Pro mě je lepší dát tam hráče, který nastupuje, byť je mladší. Jako risk jsem to vnímal, ale byl jsem klidný,“ řekl Jaroslav Hynek

Novému hlavnímu trenérovi Dukly úvod působení na Julisce usnadnilo vyloučení hostujícího Havla. To Dukla po přestávce potrestala třemi góly a zaslouženě vyhrála 4:1.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme