Mladoboleslavský talent Hůlka zařídil proti Brnu vítězný gól

Fotbalisté Mladé Boleslavi působili v 10. kole Synot ligy coby zkušené a útočné mužstvo. Ale vítězný gól při výhře 5:1 nad Brnem dal paradoxně obránce a nováček v týmu. Už v 7. minutě se trefil a na 2:0 zvyšoval při svém teprve čtvrtém prvoligovém startu devatenáctiletý stoper Lukáš Hůlka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boleslavští hráči se radují z jednoho z pěti gólů do brněnské sítě

Boleslavští hráči se radují z jednoho z pěti gólů do brněnské sítě | Zdroj: ČTK

„Máme nějaké signály při útočných standardních situacích a já jsem tam nebyl náhodou. Už v zápase proti Libercem jsem objevil na zadní tyči a byla z toho šance, teď z toho byl gól, takže můžu být rád,“ raduje Lukáš Hůlka.

Mladá Boleslav nemusela za devatenáctiletého hráče platit nikomu ani korunu, protože si ho vychovala a od této sezóny se jí to začíná v nejvyšší soutěži vracet. Připsal si už čtyři prvoligové starty.

Přehrát

00:00 / 00:00

S devatenáctieltým stoperem Mladé Boleslavil Lukášem Hůlkou mluvil reportér ČRo Jan Kaliba

A ani svým brzkým gólovým úspěchem se nenechal strhnout. „Dám góla, to je hezké. Prvních pár vteřin je to euforie, ale pak překročíte půlící čárů a nemyslíte na nic jiného, než na to, aby gól nepadl,“ ví mladý stoper, že jeho hlavním úkolem je brankám zabraňovat.

Mladá Boleslav zvítězila především zásluhou skvělých vstupů do obou poločasů - Ščuk a Hůlka dali první dva góly během prvních sedmi minut zápasu, Ďuriš zvýšil na 3:0 a dorazil soupeře hned v první minutě druhého dějství.

„Úvod byl strašně dobrý, ale pak naše aktivita opadla. O přestávce jsme si řekli, že výsledek 2:0 je velmi ošidný, takže jsme se snažili dát gól, to se i povedlo. Pak se to uklidnilo. Není to ale jen o vstupech, musí se hrát 90 minut,“ uvědomuje si devatenáctiletá naděje boleslavského fotbalu.

První gól a dobrý výkon ale jeho pozici zelenáče v mladoboleslavském týmu zřejmě nevylepší. „Nevím, jestli jsem si tím zjednal respekt. Na hřišti jsme si všichni rovni, ale v kabině jsem pořád nejmladší a jsou tam větší hráči, které musím respektovat,“ zná svou roli Lukáš Hůlka.

Jan Kaliba, Vojtěch Adam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme