Mladoboleslavští fotbalisté vyhráli nad Jihlavou 6:1 a jsou v čele ligové tabulky

Fotbalisté Mladé Boleslavi po neúplném 13. kole Synot ligy vedou tabulku. Posunuli se tam po výhře 6:1 nad Jihlavou. Sparta i Plzeň je ale v neděli mohou na první příčce vystřídat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 13. kola první fotbalové ligy: FK Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava, 7. listopadu v Mladé Boleslavi. Milan Baroš (vlevo) z Boleslavi a Lukáš Kryštůfek (vpravo 15) z Jihlavy.

Utkání 13. kola první fotbalové ligy: FK Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava, 7. listopadu v Mladé Boleslavi. Milan Baroš (vlevo) z Boleslavi a Lukáš Kryštůfek (vpravo 15) z Jihlavy. | Zdroj: ČTK

Jihlavští se zasloužené odměny za svou aktivitu dočkali ve 27. minutě po trefě Demetera. V další šanci hostující Fulnek trefil tyč.

Domácí se vyrovnání dočkali pět minut před pauzou, když se prosadil Rada. To už se fotbal ztrácel v mlze, a začátek druhého poločasu byl proto odložen.

Delší přestávka svědčila boleslavským fotbalistům. Do čela ligové tabulky je posunuly góly Magery, Ščuka a Baroše mezi 68. a 73. minutou. Skóre zápasu pak uzavřeli v samotném závěru Chramosta a Zahustel.

„Jsme rádi, že se ukázala naše domácí síla. I když první poločas nebyl nic moc, tak v druhé půli jsem de facto Jihlavu přehráli,“ zhodnotil utkání boleslavský střelec Lukáš Magera.

Příbram porazila Duklu, ačkoli nevyslala na branku soupeře jedinou střelu

Číst článek

Ve zbylých duelech podlehla Dukla Příbrami 0:1 a Slovácko prohrálo ve Zlíně 1:2. Boleslav vede tabulku o bod před Spartou a Plzní. Oba týmy ji mohou přeskočit, pokud zvládnou své nedělní duely.

Sparta hraje doma s Teplicemi a Plzeň se představí v Ostravě. Zápas Plzně můžete celý poslouchat od 17 hodin na streamu Český rozhlas Sport.

13. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava 6:1 (1:1)
Branky: 40. J. Rada, 68. Ščuk, 71. Magera, 73. Baroš, 90. Chramosta, 90.+1 Zahustel - 27. Demeter. Rozhodčí: Královec - Kotík, Urban. ŽK: Skalák, Magera, J. Rada - J. Krejčí, Marek, Nerad. Diváci: 2685.

13. kolo SYNOT ligy: Slavia - Bohemians 1905 a Ostrava - Plzeň | Foto: Michal Jindra

Pavel Petr, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme