Mohl jsem rozhodnout o postupu, lituje boleslavský Chramosta nevyužité šance

Třicet ligových kol fotbalisté Mladé Boleslavi bojovali o pohárovou Evropu, ale v ní už po dvou úvodních zápasech končí. Středočechy vyřadil norský Strömsgodset a nepomohla jim ani výhra 1:0 v odvetném zápase. K postupu chyběl ještě jeden gól.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Chramosta se v přípravě blýskl pěti nastřílenými brankami

Jan Chramosta se v přípravě blýskl pěti nastřílenými brankami | Foto: Pavel Petr

„Největší šanci měl asi Honza Chramosta. Myslím si, že to neřešil nejlíp, mě to řešit razantnějším zakončením,“ uvedl po skončení odvetného zápasu trenér Karel Jarolím.

Kouč výrazně promíchal sestavou a hru tím ve srovnání s úvodním duelem oživil. Ve 31. minutě se navíc trefil Aleš Čermák a získal pro Středočechy naději. Tu mohl proměnit v postup právě střídající Jan Chramosta. Jenže v koncovce selhal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Klíčovým okamžikem pohárové odvety byla neproměněná šance Jana Chramosty, zaměřil se na ni reportér ČRo Pavel Petr

„Hodně mě to štve, situaci jsem měl řešit jinak a propálit gólmana. Bohužel jsem se v tu chvíli rozhodl špatně a netrefil balón ideálně,“ litoval nevyužité příležitosti čtyřiadvacetiletý útočník.

Moc dobře si navíc uvědomoval, co jeho zaváhání v konečném účtování znamenalo. „Už to bylo ke konci zápasu. Kdybych dal gól, rozhodl bych o našem postupu. Dostal jsem balon proti, vyšlo mi i zpracování, ale zakončení nebylo dobré,“ popsal situaci Chramosta.

Daleko víc středočeský celek mrzel v konečném účtování první zápas a domácí prohra 1:2. „V hlavě určitě bude první duel, pokazili jsme si to vlastní blbostí. Dnes jsme to měli dobře rozjeté, chyběl druhý gól, který by to rozhodl,“ lituje Ondřej Kúdela.

Mladoboleslavští fotbalisté musí na nevydařený vstup do sezony rychle zapomenout, v neděli pro ně začíná Synot liga zápasem s dalším pohárovým zástupcem – Libercem.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme