Mourinho pod tlakem, na portugalského trenéra Chelsea se valí jeden problém za druhým

Fotbalisté anglické Chelsea hráli v posledních sezonách vždy o titul. Momentálně se ale spíše přibližují sestupu. Po jedenácti kolech mají pouhých jedenáct bodů a problémy přibývají hlavně jejich trenérovi Josému Mourinhovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mourinhova Chelsea prohrála 0:3, podle trenéra výsledek neodpovídal dění na hřišti

Mourinhova Chelsea prohrála 0:3, podle trenéra výsledek neodpovídal dění na hřišti | Zdroj: Reuters

Chelsea na jaře vybojovala titul a současné patnácté místo v tabulce v této sezoně ani zdaleka neodpovídá kvalitám mistra.

Mourinho navíc dostal za své chování v nedávném utkání s West Hamem trest, takže minimálně sobotní ligový duel ve Stoke stráví na tribuně. Jestli to bude jeho poslední zápas, neví ani sám Portugalec.

„Některé věci zkrátka nemáme ve svých rukách. Na hráčích byla v posledním zápase vidět snaha, touha vyhrát a zápas byl vyrovnaný. Pak přišlo dvouminutové nastavení a my dostali gól po dvou minutách a 35 sekundách,“ posteskl si portugalský trenér, který minimálně ještě do jednoho zápasu povede Chelsea.

Přehrát

00:00 / 00:00

José Mourinho hovoří o prohraném zápase a o možném odchodu z Chelsea

Aby toho nebylo málo, nepříjemný vývoj pro něj má i kauza s bývalou lékařkou týmu. Klub vyhodil doktorku Evu Carneirovou za to, že při utkání v úvodu sezony vběhla na hřiště ošetřit zraněného hráče, který se pak nemohl hned zapojit do hry, a Chelsea tak musela v závěru zápasu pouze s devíti hráči na trávníku. Teď Carneirová Mourinha žaluje za to, že konkrétně on sám usiloval o její propuštění.

Zítra hraje Chelsea v Lize mistrů s Dynamem Kyjev. Bude to hodně důležité utkání, ve kterém by porážka nejspíš znamenala nejen konec Chelsea v soutěži, ale možná i konec pro Mourinha.

Je otázkou, jestli ho podrží hráči. Podle informací BBC s nimi údajně nemá dobré vztahy. Prý někteří z nich prohlásili, že radši prohrají, než aby zvítězili pod Mourinhem.

Martin Charvát, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme