Mourinho se zlobil na rozhodčího, který vytáhl třináct karet

Mnoho evropských fotbalových soutěží mělo uplynulý víkend na programu poslední kolo tohoto kalendářního roku. My se zaměříme na španělskou La Ligu, kde se v utkání Realu Madrid se Sevillou předčasně nadělovalo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

José Mourinho neutrousil ani slovo, jen rozdal pár podpisů

José Mourinho neutrousil ani slovo, jen rozdal pár podpisů | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Nešlo o žádné jednostranné gólové hody, v celém utkání padla jen jediná branka. Tím štědrým byl rozhodčí, který proměnil Bílý balet ve žlutý. Během druhého poločasu udělil sudí jedenáct karetních napomenutí a dvakrát vytáhl i červenou. A trenér Realu Madrid José Mourinho to dle svých zvyklostí nenechal bez poznámky: "Rozhodčí udělal během utkání třináct velmi vážných chyb. Ale když je budu jmenovat, budu zase potrestán," stěžoval si Portugalec na tiskové konferenci mávajíce na novináře papírem s dotyčnými minelami.

Příběh Mourinho versus rozhodčí se už pomalu začíná blížit pozápasové jistotě, arbitři prý jeho klubu často a úmyslně škodí a on za tyto výroky dostává tresty. Takže otevřeně požádal: "Můj tým potřebuje ochranu. Když já řeknu, co si myslím, budu na titulních stranách. Navíc, to, co se na hřišti odehrálo, nepotřebuje komentář. Já jsem spokojený, že můj tým ukázal skvělý charakter a získal tři body."

Přehrát

00:00 / 00:00

Mourinho se zlobil na rozhodčího, který vytáhl třináct karet

Výhra Realu nad Sevillou 1:0 udržela jeho tým dva body za vedoucí Barcelonou, ale od vysoké prohry v El Clasicu už není Real tím týmem, který na začátku sezony své soupeře s přehledem drtil. Výhry o pět branek jsou pryč, na domácím stadionu Santiaga Bernabeua udolali hosty až gólem z úhlu čtvrt hodiny před koncem.

"Byl to hodně ošklivý zápas. Já bych tedy nechtěl zaplatit za to, abych se na něj mohl dívat. Být doma, raději bych se koukal na fotbal z Vietnamu," bavil José Mourinho novináře. Po středečním pohárovém utkání bude mít v tomto roce konečně dopracováno, ovšem zimní přestávka je termín, který ve Španělsku fotbalisté příliš nepoužívají. A to především proto, že další kolo La Ligy je čeká už třetího ledna.

Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme