Možná jsem opravdu penaltový expert, říká útočník Slovanu Komličenko

Penalty odnepaměti vzbuzují emoce - fotbalistu, který nepromění pokutový kop, fanoušci často označují za viníka případného neúspěchu. Jak se něčemu takovému vyvarovat a střílet góly z téhle herní situace dokonale ukazuje liberecký útočník Nikolaj Komličenko. V týdnu suverénně proměnil penaltu v zápase Evropské ligy, v nedělním duelu 15. kola 1. ligy se Slováckem se takto trefil během tří minut hned dvakrát. A zajistil svému týmu bod za remízu 2:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Slovanu Liberec Nikolaj Komličenko (v modrém)

Útočník Slovanu Liberec Nikolaj Komličenko (v modrém) | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

S Libereckými to vypadalo zle, po hodině hry prohrávali o dvě branky, výkon mizerný, a fanoušek u Nisy už si možná ani nedokázal představit, co by se muselo stát, aby se Slovan vrátil do hry. Nakonec pomohla rozhodnutí rozhodčího v 63. minutě, kdy domácí penaltu proměnil Nikolaj Komličenko. A za tři minuty znovu, další pokutový kop, kterého se opět zhostil Nikolaj Komličenko.

Připočteme-li čtvrteční utkání Evropské ligy, ruský útočník během čtyř dnů hned třikrát předvedl, jak ideálně kopnout penaltu.

„Jo, možná jsem opravdu penaltový expert,“ říká lámanou angličtinou Komličenko. Zaujme hlavně způsob, jakým řeší tyhle situace, žádné parádičky, ale rána jako z děla. „Kouknout se na brankáře, doleva, doprava, a pak se jen snažit trefit jeden z rohů brány,“ jednoduše popisuje. Takový je podle Komličenka recept na střílení branek.

Stoprocentně úspešný i na tréninku

„To je tou jeho povahou, jak je sebevědomý, on si prostě věří. Půjde do první, do druhý, kdyby šel do třetí, tak dá třetí. On si to bere pokaždé, i když si třeba Míra chtěl jít kopnout, tak jsem věděl, že to neprojde, že tam půjde Nikolaj a kopne si to sám,“ říká obránce a liberecký kapitán Lukáš Pokorný.

„On má stoprocentní úspěšnost i na tréninku. Dlouho jsem takového hráče neviděl, jeden z mála našich hráčů má to drzé sebevědomí. Věřím, že kdyby těch penalt bylo šest, tak jich jde šest kopat a bylo by mu to jedno,“ říká trenér Liberce Jindřich Trpišovský.

Zůstalo u dvou penalt, ale i to stačilo k velké křivdě, jakou cítili hráči Slovácka. Ti neměli pochopení pro Komličenkovu penaltovou parádu, a hlavně pro způsob uvažování hlavního sudího Martina Nenadála.

„V životě jsem snad ještě takový zápas nehrál a doufám, že už hrát nebudu,“ tvrdí obránce Slovácka Tomáš Rada. „Styděl bych se být rozhodčím a to co dneska předvedl na konci, tak to mi zůstal rozum stát. To se nestane ani v poslední lize. Když odpískal dvě penalty tam, tak mohl i nám odpískat penaltu. Když si dvě situace vymyslel, tak měl pískat rovinu a ne takto pokazit celý zápas na konci,“ dodal záložník Slovácka Patrik Šimko.

David Nyč, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme