MS: Brazílie nestačila ve čtvrtfinále na Nizozemsko!

Brazílie, jako jeden z největších favoritů fotbalového mistrovství světa, končí svou cestu už ve čtvrtfinále. Svěřenci trenéra Dungy podlehli Nizozemsku 1:2. V semifinále se Nizozemci utkají s Uruguají, která zdolala Ghanu až po penaltovém rozstřelu. V normální hrací době a po prodloužení skončil zápas 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nizozemec Wesley Sneijder se raduje z branky v síti Brazílie

Nizozemec Wesley Sneijder se raduje z branky v síti Brazílie | Zdroj: ČTK

Nizozemsko - Brazílie 2:1 (0:1)

Brazilci si před utkáním hodně věřili a jejich sebevědomí podpořil také brzký gól. Už v desáté minutě po krásné kolmé přihrávce Mela útočník Robinho přehodil vyběhnutého brankáře Stekelenburga.

Nizozemci měli poté míč více pod kontrolou, do vážnějších příležitostí se ale nedostávali. Naopak těsně před půlhodinou utkání mohl zvýšit brazilský náskok Juan, který se dostal do šance po rohovém kopu, ke smůle jihoamerického mužstva ovšem přestřelil.

Za dalších pět minut podržel výrazným způsobem Nizozemce gólman Stekelenburg, který fantastickým zákrokem vytáhl technickou střelu Kaká. To byla také poslední velká branková možnost první půle.

Nizozemský obrat

Přehrát

00:00 / 00:00

Radost nizozemských fanoušků popisuje zpravodaj ČRo v zemích Beneluxu Pavel Novák

Úvod druhého poločasu vyšel lépe evropskému celku. Sneijder centroval do brazilského vápna, kde se nedohodl gólman Júlio César s Melem a ten nešťastně tečoval míč do vlastní branky.

Na brazilské mužstvo se zanedlouho snesly další pohromy. V 68. minutě rozehráli Nizozemci roh na první tyč, kde za sebe přizvedl balón Kuijt přímo na hlavu Sneijdera a ten se z malého vápna nemýlil.

O dalších pět minut později navíc vyloučil rozhodčí nešťastníka Felipe Mela. Ten neudržel po souboji s Robbenem nervy na uzdě a na nizozemského hráče šlápl. Jihoameričané se už poté přes obranu evropského celku nedokázali prosadit, naopak sami mohli být rádi, že ze dvou nadějných nizozemských brejků neinkasovali.

Branky: 53. vlastní Felipe Melo, 68. Sneijder - 10. Robinho. Rozhodčí: Nišimura - Sagara (oba Jap.), Čong He-sang (Kor.). ŽK: Heitinga, Van der Wiel, De Jong, Ooijer - Michel Bastos. ČK: 73. Felipe Melo (Braz.). Diváci: 40.186.

Sestavy:

Nizozemsko: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Ooijer, Van Bronckhorst - Van Bommel, De Jong - Robben, Sneijder, Kuijt - Van Persie (85. Huntelaar). Trenér: Van Marwijk.

Brazílie: Júlio César - Maicon, Lúcio, Juan, Michel Bastos (62. Gilberto Melo) - Felipe Melo - Daniel Alves, Gilberto Silva, Kaká - Luís Fabiano (77. Nilmar), Robinho. Trenér: Dunga.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme