Musíme být pozornější, varuje Pavel Nedvěd. Euro prý pařížské útoky neohrozí

Útoky v Paříži neprospívají nejen klidu místních, ale také pocitu fotbalistů a fotbalových fanoušků. Příští rok bude Francie hostit mistrovství Evropy a v posledních dnech se objevily spekulace, jestli šampionát raději nepřesunout. Klid nemá ani legenda českého fotbalu Pavel Nedvěd, který spoustu významných zápasů navštěvuje jako viceprezident italského Juventusu Turín.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd s míčem pro Euro 2016

Pavel Nedvěd s míčem pro Euro 2016 | Zdroj: ČTK

„Svět se změnil po Americe v roce 2001, teď se změní znovu. Budeme muset mít větší kontroly a dbát na větší bezpečnost. Je to otázka pro politiky,“ říká Pavel Nedvěd.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bude Euro 2016 ve Francii bezpečné? zeptal se Pavla Nedvěda reportér ČRo Martin Charvát

Podle něj by neměl fotbalový šampionát ustoupit momentální situaci v Evropě. „Musíme jít dopředu, bránit se a být pozornější. Ale nesmíme se zastavit. ME bude skvělý šampionát a všichni se těší,“ říká bývalý záložník.

S pozorností na stadionech teď bude mít sám Nedvěd obzvlášť velkou starost. V sobotu hostí Juventus v italské Lize AC Milán a nejprestižnější utkání na Apeninském poloostrově bude zajímat kromě něj i 40 tisíc diváků.

Bezpečností opatření budou prý dvojnásobná, ale fotbal se hrát bude a to by podle něj mělo platit i pro evropský šampionát. „Nemyslím si, že by se touhle myšlenkou někdo zabýval. Musí se udělat všechno pro to, aby se šampionát odehrál, je to zábava pro lidi,“ myslí si Pavel Nedvěd.

Podobně k situaci ve Francii přistupuje i Milan Baroš. „Musí se proti tomu bojovat. Doufám, že turnaj proběhne v pořádku, nebudou žádné problémy a fanoušci budou oslavovat fotbal,“ věří bývalý útočník Lyonu a v současnosti hráč Mladé Boleslavi.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme