Musíme řvát, vědí fotbalisté před derby. Na Letné bude vyprodáno

Fotbalisté Sparty se v nejslavnějším českém derby utkají se Slavií. Na Letné bude vyprodáno a je dost pravděpodobné, že půjde o největší ligovou návštěvu této sezóny. Hráči se na bouřlivou kulisu těší, i když to pro ně může být v lecčem složitější.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávisté budou v derby spoléhat i na zákroky Martina Berkovce

Slávisté budou v derby spoléhat i na zákroky Martina Berkovce | Zdroj: ČTK

„I když budeme hrát venku, tak bude řev, plno lidí a plný dům, takže se strašně těším,“ přiznává útočník Slavie Milan Škoda. Jeho tým ale už několik let nehraje poháry. Derby je tak jedinou příležitostí hrát před vyprodaným hledištěm.

Ovládat míč v bouřlivé atmosféře zřejmě není tou nejsložitější činností v derby, mnohem těžší může být domluva mezi hráči. „Když je plno, komunikace je těžší, protože je málo slyšet. Musím holt pořádně zařvat,“ říká nejlepší střelec Synot ligy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Komunikaci, možný problém v hlučné atmosféře derby, probral s hráči reportér ČRo Jaroslav Plašil

Fotbalisté si často pomáhají i různými posunky, více či méně nápadně na sebe mávají. Komunikace mezi hráči je důležitá, obzvlášť pro gólmana, který nutně potřebuje, aby mu spoluhráči rozuměli, a nejenom, když brání standardní situace.

„Když je lepší atmosféra, hráči víc vnímají, takže myslím, že je to lepší. Někdy není moc slyšet, tak musí řvát všichni. Pak se ukáže, kdo na hřišti mluví,“ myslí si gólman Slavie Martin Berkovec.

Kadlec bude hrát derby po 2 letech, ve Spartě získal klid

Číst článek

Občas se ale stává, že někteří ze spoluhráčů komunikují méně. „Nejlepší by bylo je profackovat. V Brně jsem málem rozkopal tyč. Asi to nebylo úplně dobré, ale někudy musí emoce vyjít. Už toho bylo hodně a taky čekám, kdy to bude s nulou,“ usmívá se brankář vršovického týmu.

Kdyby se Martin Berkovec dočkal vychytané nuly zrovna dnes v utkání se Spartou, byla by to prvotřídní senzace. I z přímého přenosu na našem webu a Radiožurnálu se můžete dozvědět, jak se gólmanovi Slavie proti útočné síle Sparty daří.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme