Můžeme být rádi, že jsme tady uhráli remízu, přiznal po zápase v Jablonci gólman Slavie Pavlenka

Fotbalisté Slavie jsou v posledních týdnech ve skvělé formě, v nejvyšší domácí soutěži šest kol v řadě vítězili, tahle série ale v neděli na severu Čech skončila. V Jablonci sešívaní remizovali 0:0, a to je pro ně milosrdný výsledek. Domácí ve druhé půlce Pražany přehrávali, takže je pro tým Jaroslava Šilhavého získaný bod ze Střelnice cenným přídělem do ligové tabulky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie další výhru nepřidali

Fotbalisté Slavie další výhru nepřidali | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

S nájezdem fanoušků Slavie se konečně zaplnila jablonecká Střelnice, na tribuně za brankou bylo hodně živo, to podstatné ve druhé půli se ale odehrávalo zhruba 50 metrů a dál od sektoru hostí. Tedy před bránou, na kterou útočili Jablonečtí. Brankář Slavie Jiří Pavlenka proto nemusel dlouze přemýšlet, v čem byl největší rozdíl v porovnání s minulými zápasy.

„Jiné bylo asi úplně všechno, protože ten výkon z naší strany nebyl dobrý. Můžeme být rádi, že jsme tady uhráli bod a to i přesto, že jsme sem jeli pro tři,“ přiznal Pavlenka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dneska byl zápas, který nám ukázal, že nejsme tam, kde bychom chtěli být, řekl po utkání v Jablonci kouč Slavie Jaroslav Šilhavý

Aby ne, vždyť byli slávisté před zápasem favority, navíc se mohli opírat o šestizápasovou vítěznou sérii.

Předvedený výkon proti Jablonci však vrátil Pražany zpátky na zem, což potvrdil i jejich trenér Jaroslav Šilhavý, který na rozdíl od minulých týdnů neodpovídal na dotazy týkající se bojů o titul.

„Dneska byl zápas, který nám ukázal, že nejsme tam, kde bychom chtěli být. A možná je to i dobře. Musím složit poklonu soupeři – hráli výborně, celý zápas makali a dřeli. Vytvořili si také gólové šance, které ale zaplaťpánbůh vychytal Pavlas, nebo si to pokazili sami hráči Jablonce,“ hodnotil Jaroslav Šilhavý.

Dvě střely, dva góly. Vukadinović s Harbou přiblížili Zlín čelu ligy

Číst článek

Přesně tak, snad jen na zakončení si můžou Jablonečtí postěžovat, jinak předvedli podle svých slov zatím nejlepší výkon v sezoně. Poznali to i fanoušci – jaká změna – před dvěma týdny pískali na hráče, uráželi je, v neděli po zápase se Slavií děkovali potleskem.

„Myslím, že to byl náš nejlepší výkon. Myslím, že jsme si ukázali, že můžeme hrát i s týmy, které jsou nahoře. Musím pochválit fanoušky – chytli se a povzbuzovali nás. Asi jsme jim taky dali příčinu, jenom škoda, že tam nepadla šance,“ lituje jinak spokojený útočník Martin Doležal.

David Nyč, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme