Můžeme hrát s těmi nejlepšími, říká Necid. Proti bývalým spoluhráčům oprášil ruštinu

Přípravné zápasy dlouho nebyly oblíbenou disciplínou fotbalové reprezentace pod vedením Pavla Vrby. Společné dny přípravy před mistrovstvím Evropy ale dělají divy, po páteční výhře nad Maltou porazil český tým na závěr týdenního soustředění také Rusko. Po prohrané první půli vyrovnal Tomáš Rosický a v poslední minutě rozhodl Tomáš Necid.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

necid.

necid. | Zdroj: ČTK

„Pro nás je to cenná výhra proti účastníkovi mistrovství Evropy. Rusko je silný tým, má spoustu dobrých hráčů. Nám to ukázalo, že se můžeme srovnávat s velkými týmy,“ zhodnotil zápas střelec vítězné branky českého týmu Tomáš Necid.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Necid rozhodl přípravný zápas s Ruskem těsně před koncem. Po zápase s ním přímo v Innsbrucku mluvil reportér ČRo Jan Kaliba

Situace mezi útočníky je vyrovnaná. Trenér Vrba říkal, že jste s Milanem Škodou a Davidem Lafatou na stejné startovní čáře. Pomohl vám dnešní vítězný gól a předchozí asistence?

Trenér říkal, že máme stejně velkou šanci hrát. Stejně záleží na trenérovi, jak to postaví. Jestli budeme hrát na jednoho nebo na dva útočníky. Jsem rád, že jsem dal gól, ale je důležité, že jsme vyhráli. Pro mě je důležité, že jsem zdravý, a budu rád za každou šanci na Euru.

Ruský tým má základnu v CSKA Moskva, kde jste dlouho působil. Co vám po zápase říkali staří známí?

Jsem rád, že jsme se po dlouhé době potkali. Před zápasem jsme prohodili pár slov, jak se máme a jak se nám daří. Zase jsem mohl chvíli mluvit rusky, strávil jsem s nimi asi pět let, bylo příjemné si pokecat.

Sledovali jsme ONLINE: Rosický a Necid otočili zápas s Ruskem, Češi vyhráli 2:1

Číst článek

Po zápase jsme si popřáli hodně štěstí na Euru, ať jsme zdraví. Pak už nebylo, co říkat. Všechno jsme si řekli před zápasem.

Začátek zápasu jste sledoval z lavičky. Rusové se rychle dostali do vedení a rozehrávka českého týmu působila zmateně. Jak jste to na lavičce viděli?

Nevím, jestli to bylo zmatené, ale dali prvního góla a my jsme do druhého poločasu šli s tím, že to chceme otočit. Podařilo se nám pár protiútoků, vyrovnání a vítězný gól v posledních minutách. Je to cenné vítězství proti silnému týmu. Myslím, že nám dá i sebevědomí.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme