Můžeme jenom překvapit, říká před utkáním s Fiorentinou obránce Coufal

Problémy s vízy dvou zahraničních hráčů, karetní trest i zranění - to jsou důvody, proč budou fotbalisté Liberce těžko skládat sestavu pro utkání 4. kola základní skupiny ve Florencii. Tam přitom Slovan potřebuje vydolovat vítězstvím zbytky nadějí na postup ze základní skupiny Evropské ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberec ve 3. kole základní skupiny podlehl Fiorentině 1:3

Liberec ve 3. kole základní skupiny podlehl Fiorentině 1:3 | Zdroj: Reuters

Liberečtí si poprvé osahali trávník na stadionu Artemia Franciho, kde je večer čeká zřejmě vrchol celého podzimu. Jen škoda, že je tahle událost tak nějak špatně načasovaná. Slavné Fiorentině má teď čelit tým, který o víkendu nestačil v domácí soutěži na Bohemians.

Jestli už trenér Jindřich Trpišovský zapomněl na zápas v Ďolíčku, stále mu kazí náladu fakt, že může být mimo hru z různých důvodů až devět jeho hráčů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Liberečtí fotbalisté nastoupí v Evropské lize na hřišti italské Fiorentiny, jejich trenér si ale neláme hlavu jen s taktikou a silou soupeře

„Rozpoložení není ideální, ale někdy jste ready, máte všechny hráče zdravý a ono to úplně nedopadne. Loni jsme v podobné situaci letěli do Marseille, kde jsme to zvládli s obrovskou dávnou štěstí. Aspoň budeme mít kondiční trénink bez balonu a nebudeme ho muset dělat v reprezentační pauze,“ tuší kouč Slovanu, že soupeř jeho svěřencům balon příliš často nepůjčí.

I takové zápasy už ale Severočeši na evropské scéně výsledkově zvládli. „Myslím, že i trenér ví, že jsme neskutečně fyzicky našlapaní, takže z toho nemáme strach. Všichni víme, jaké to je utkání. My tady můžeme jenom překvapit. Nemám rád slovo poslední, takže určitě to jako poslední šanci nebereme,“ nesvazuje obránce Vladimíra Coufala skutečnost, že další ztráta už by pro Liberec znamenala téměř jistý konec nadějí na postup do play-off.

Zápas začne v 21:05 a celý bude na streamu Český rozhlas Sport. O průběžném stavu budeme krátce informovat i na Radiožurnálu, který jinak odvysílá celé, souběžně hrané utkání Sparty s izraelskou Beer Shevou. Poslední český zástupce - Plzeň, nastoupí už v 19 hodin na hřišti rumunské Astry Giurgu.

David Nyč, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme