Můžeme ukázat, že fotbal umíme, zní z Liberce. Slovan chce postupem v EL napravit nepovedený podzim

Tragický ligový podzim na jedné straně, možnost zahrát si vyřazovací část Evropské ligy na druhé. Takový je závěr kalendářního roku fotbalistů Slovanu Liberec. V nejvyšší domácí soutěži jim patří až třináctá příčka, dva body před prvním sestupovým místem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slovanu Liberec.

Fotbalisté Slovanu Liberec. | Foto: Jaroslav Appeltauer, www.slovanliberec.cz

Se základní skupinou Evropské ligy se liberečtí fotbalisté rozloučí čtvrtečním duelem v Soluni proti domácímu PAOKu. Zápas berou jako velkou výzvu a možnost spravit si chuť po účinkování v ligové soutěži.

„Tyhle zápasy je třeba si užít, protože Evropská soutěž je bonus, když se v lize daří. Ta atmosféra se nezažívá každý den, je třeba si to uvědomit a odevzdat maximum, abychom se na sebe mohli po zápase podívat,“ říká liberecký gólman Martin Dúbravka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Liberečtí fotbalisté jsou odhodlaní postoupit a napravit nepovededný podzim

Utkání podle brankáře bude pro Liberecké náročné nejen po fyzické stránce. Jde o možnost na poslední chvíli zachránit nepovedený podzim. „Máme možnost ukázat, že fotbal fakt umíme. Dokázali jsme to potvrdit s Karabachem, tak proč bychom to nemohli potvrdit v Soluni?“

Jednu jistotu ale Slovan má. I dál ho bude trénovat trenér Jindřich Trpišovský, který ukončil jednání o angažmá ve Spartě a bude pokračovat na severu Čech. Před zápasem v Soluni upozorňuje na libereckou bilanci v evropských pohárech.

„Tyhle zápasy nám paradoxně vyhovují, nikdo od nás nic nečeká. Na evropské scéně je to pro nás jednodušší, v Česku se trápíme s góly, v Evropě nám to jde líp,“ říká liberecký trenér.

„Tenhle zápas bude pro oba týmy specifický. Je to poslední zápas a jde o postup, takže to určitě nebude žádná přestřelka, ale víme, že musíme vyhrát,“ dodává Jindřich Tripšovský.

Ani to na postup do vyřazovacích bojů nemusí stačit. Nutná je ještě porážka Karabachu s Fiorentinou. Jen tak se případný liberecký postupový sen může naplnit.

Výhra ale všechno špatné v případě Slovanu nesmaže. Jen zmírní nevyrovnané výsledky a hlavně výkony. „Liga je dlouhodobá soutěž, tam nám to ujelo. Postup by bolest z podzimu zmírnil jen na chvíli, ale malá záplata by to byla, přál by si Jan Sýkora,“ který se po zranění zřejmě vrátí do liberecké sestavy.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme