Myšlenka na Kollerův přestup vznikla u piva. Útočník se baví, ale jeho klub zvažuje právní kroky

Jan Koller z rodné Smetanovy Lhoty nikam přestupovat nebude. Nabídka Týna nad Vltavou, který mu nabízel vyplatit čtyři koruny a 50 haléřů cestovného za každý kilometr klidně až z Monaka, ho pobavila. Zástupci fotbalového klubu ze Smetanovy Lhoty ale akci považují za podvod a budou žádat trest.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kariéry trenéra se Jan Koller vzdal a vrhl se na tenis

Kariéry trenéra se Jan Koller vzdal a vrhl se na tenis | Foto: Kamil Jáša | Zdroj: Kamil Jáša

„Pobavilo mě to. Ze Lhoty mi to hned posílali. Bertu to jako žertík, nevím, jestli nešlo o nějakou sázku. Přestupovat nikam nehodlám, s fotbalem končím. Za Smetanovu Lhotu, odkud pocházím, hraju jen pár zápasů za rok,“ usmívá se nejlepší střelec v historii české reprezentace Jan Koller.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pokus o získání Jana Kollera do Týna nad Vltavou naštval funkcionáře v jeho domovské Smetanově Lhotě, zjistil Jan Suchan

Zlanařit ho chtěli ve zhruba 50 kilometrů vzdáleném Týně nad Vltavou. Klub, který hraje 1. A třídu, podle nabídky nutně potřebuje útočníka a pro Kollera má s nadsázkou řečeno neodolatelné podmínky.

„Občerstvení při zápase i před zápasem, předměty z klubového fanshopu zdarma. Jsme schopni mu vyplácet cestovné 4,50 za kilometr. Standardem jsou tři korun padesát. Kdyby jel z Monaka, jsme schopní to zaplatit i z Monaka,“ usmívá se Jaroslav Brom z Olympie Týn nad Vltavou.

To předseda AFK Smetanova Lhota Václav Ziegler se naopak zlobí: „Oni podali oficiální stížnost přes FAČR, to bez podepsaného přestupního lístku nemůžou. Je to podvod a já budu vyžadovat trest. Ještě to zkonzultuji s Honzou, jestli do toho půjdem.“

Nejlepší střelec reprezentace za 10 tisíc? Jana Kollera chtěl tým z 1. A třídy

Číst článek

„Já bych to bral jako srandu, ale jen do té doby, než to podali oficiálně přes FAČR,“ rozčiluje se Václav Ziegler. Přestupní řád FAČR totiž v určitém časovém období, které v Týně nestrefili, povoluje přestupy hráčů nad 35 let bez ohledu na stanovisko mateřského klubu, stačí souhlas hráče.

„Aby nás nezrušili,“ směje se Jaroslav Brom z Týna. „Určitě se pokusím s panem Zieglerem spojit a vysvětlit mu, o co se jednalo. Věřím, že se nám to podaří urovnat,“ říká manažer týmu toužícím po nejlepším střelci reprezentační historie.

Sám zástupce Týna nad Vltavou přiznává, že celá akce vznikla z recese u piva a pak také u piva pokračovala, protože on jako jeden z autorů myšlenky na nevšední přestup pracuje v pivovaru.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme