Na duel fotbalové reprezentace nepřišly ani 2 tisíce diváků. I tak jsem si to užil, řekl debutant Barák

Čeští fotbalisté remizovali v přípravě s Dánskem 1:1 a stejně jako v pátek v kvalifikaci proti Norsku dal gól naprostý nováček. Slávista Antonín Barák byl na hřišti ani ne osm minut, když se mu to povedlo. Ale ve studeném, deštivém večeru s ním jeho radost moc lidí nesdílelo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté v posledním zápase roku remizovali s Dánskem

Čeští fotbalisté v posledním zápase roku remizovali s Dánskem | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Čím víc se hlasatel snažil do ohlašování české sestavy aktivně zapojit i publikum, tím spíš to působilo komicky. Odezva mizivá, však také přišlo v Mladé Boleslavi na mezistátní fotbal 1700 diváků, to je skoro o tisíc míň než těsně předtím na extraligový hokej domácích s posledními Karlovy Vary.

„Byl to v uvozovkách pouze přátelský zápas, ale pro mě neuvěřitelně cenný. Byl by to pro mě emoční zážitek, i kdyby na tom stadionu nikdo nebyl, tak bych si to užil. Je úspěch, že jsem se sem vůbec dostal,“ jásá navzdory mizerné návštěvě jediný český střelec večera. Ale nejen svým gólem Antonín Barák zaujal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Byl to v uvozovkách pouze přátelský zápas, ale pro mě neuvěřitelně cenný, řekl po zápase s Dánskem fotbalista Antonín Barák

Při svém prvním reprezentačním startu působil slávista na hřišti aktivně a sebevědomě – možná i proto, že o jeho co největší pohodlí potají pečoval zkušený sparťan, co hrál v záloze vedle něj.

„Když jsou kolem mě kluci, kteří nastupují třeba podruhé nebo jako debutanti, tak pro to, aby mohli podat dobrý výkon, potřebují vidět, že chtějí hrát hráči i vedle nich, že jim otevřou prostor a že jim pomůžou. Uvědomuji si, že se to ode mě svým způsobem očekává,“ říká Bořek Dočkal.

Barák debutoval gólem. Česká reprezentace s Dánskem remizovala 1:1

Číst článek

„Každý ten první start vnímá jinak. Snažil se nám pomáhat a myslím, že to zvládl výborně,“ chválí slávista Barák otcovskou starostlivost sparťana Bořka Dočkala.

Ten jako jediný odehrál během tohoto srazu oba zápasy celé a teď při remíze 1:1 s Dánskem pomáhal i Tomáši Součkovi a Petru Marešovi.

Také oni hráli za národní tým poprvé, stejně jako Jiří Pavlenka v brance.

Jan Kaliba, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme