Na Euru budeme vycházet z aktuální formy, tvrdí kouč Dovalil. Má problém s útočníky

Asi jen pár dní před začátkem domácího mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let bude trenér Jakub Dovalil tušit, koho do úvodního zápasu pošle. Většinu přípravných zápasů sice zkoušel s jasně danou kostrou základní sestavy, ale šestnáct dní před startem šampionátu se mu zatím bortí i zavedené jistoty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Jakub Dovalil se motivuje svérázným způsobem

Trenér Jakub Dovalil se motivuje svérázným způsobem | Foto: Michal Jurman

Největším problémem je momentálně cesta Václava Kadlece s A-týmem na Island a zároveň nařízení z anglického Watfordu, že Matěj Vydra na šampionát nepojede. Zrovna oni dva jediní byli v nominaci pro závěrečné soustředění v kolonce útočníků.

„Vpředu hraju rád, i v Boleslavi jsem nějaké zápasy na postu útočníka odehrál,“ nabízí se Jiří Skalák, že by na hrotu zaskočil, jenže deset dní po operaci kolena ještě za sebou nemá ani pořádný trénink, natož zápas.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kouč fotbalové jednadvacítky Jakub Dovalil přiznal, že má v hlavě více variant, jak složit sestavu

A tím už útočné varianty opravdu došly. Trenér Jakub Dovalil sice na poslední chvíli povolal brněnského Stanislava Vávru, ten je ale ve výběru nováčkem a těžko zastoupí střelce zkoušené anglickou, či německou ligou. Řešení nešťastné situace tak momentálně nabízí jen uzdravení Skaláka.

„Nemůžu říct, jak to bude vypadat, až kopnu do míče, nikdy jsem takové zranění neměl. Ale cítím se dobře, doktor říkal, že se budu dva tři dny připravovat sám a pak se můžu postupně zapojovat k týmu,“ prozradil boleslavský ofenzivní záložník.

Jednadvacítka odjela na soustředění bez Vydry. Jeho start na ME je v ohrožení

Číst článek

Podle kapitána jednadvacítky Tomáše Kalase ale není třeba kvůli možným ztrátám dlouze bědovat.

„Nic to nemění, procentuální šance projít až do finále může klesnout, ale my víme, že největšími favority turnaje nebudeme. Své přednosti ale máme,“ připomíná kmenový hráč londýnské Chelsea.

Soustředění bude důležité pro psychiku hráčů

Ostatně chybět bude i Kalas, který nezasáhne do úvodního zápasu šampionátu kvůli dva roky staré červené kartě. To už je ale jen jakýsi očekávaný detail ve všech variantách složení sestavy, se kterými odjel na závěrečné soustředění kouč Dovalil.

„Celý šampionát budeme vycházet z aktuální formy. Už před rokem jsme si řekli, že tohle soustředění pro nás bude klíčové. Ani tak z hlediska hráčů, ale abychom se připravili dobře psychicky, aby byli hráči natěšení,“ podotkl Dovalil.

Oba závěrečné přípravné duely odehraje jednadvacítka proti Ukrajině.

Martin Charvát, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme