Na jaře řešil výplaty v Žižkově, teď liberecký trenér Trpišovský vyráží do boje o Superpohár

Poprvé v kariéře povede Jindřich Trpišovský v soutěžním utkání prvoligový klub a hned může získat svoji premiérovou trofej. Přitom ještě na jaře vedl současný trenér fotbalistů Liberce krachující Viktorii Žižkov.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Trpišovský může získat trofej hned ve svém prvním soutěžním zápase v prvoligovém klubu

Jindřich Trpišovský může získat trofej hned ve svém prvním soutěžním zápase v prvoligovém klubu | Zdroj: ČTK

„Když přijdu na stadion, je to jak v mraveništi. Každý má svůj úsek a ví, co má na starost. Před tím jsem byl v klubu, kde jsme dělali pomalu svépomocné věci, každý měl dvě tři role. V Liberci se starám jenom o fotbal,“ poukazuje na rozdíl Jindřich Trpišovský.

Devětatřicetiletý trenér ale z posunu o patro výš přehnaný respekt nemá. „Fotbal je furt stejný,“ má jasno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jindřich Trpišovský si zvyká na liberecké ‚mraveniště‘. Fotbal je podle něj ale všude stejný

Viktoria Žižkov kvůli velkým dluhům nedostala profesionální licenci a zatím není jisté, jestli bude pokračovat alespoň ve třetí lize. Její fotbalisté se rozprchli do jiných klubů a zájem byl i o kouče Jindřicha Trpišovského.

Na jaře řešil mimo jiné i to, že jeho žižkovští svěřenci nechtěli trénovat, protože několik měsíců nedostali výplaty. Dnes o pár měsíců později může vyhrát domácí Superpohár.

„Chtěl bych vítězství hlavně pro tým, aby viděl, že všechno, na co se připravujeme a co musí absolvovat, někam směřuje. Pro mě samotného by to samozřejmě byl největší úspěch v kariéře,“ říká.

Jestli se liberecký trenér Jindřich Trpišovský výhry v Superpoháru na stadionu mistrovské Plzně dočká, se dozvíte i z našeho přímého přenosu na ČRo Sport, tedy na našem webu a v mobilní aplikaci iRadio.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme