Na Letné bych rád nastoupil, vyhlíží Martin Frýdek reprezentační premiéru

Jeho otec hrál za Spartu a byl reprezentantem, on teď nastupuje za stejný klub a patří také do národního týmu. Jen číslo nosí v reprezentaci jiné. Na rozdíl od tatínka a Sparty má na zádech jednociferné.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Frýdek se díky výborným výkonům ve Spartě dostal do národního týmu

Martin Frýdek se díky výborným výkonům ve Spartě dostal do národního týmu | Zdroj: ČTK

„Osmičku po Davidovi,“ usmívá se Martin Frýdek. Davida Limberského, který z disciplinárních důvodů není v nominaci, nahradil se vším všudy.

Ale do národního týmu se nedostal jen díky absenci plzeňského obránce. Ve Spartě, která si ho před časem stáhla z hostování, podává stabilně dobré výkony a navíc dokáže zahrát velmi dobře hned na několika různých postech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rád bych si zahrál, ale nebudu zklamaný, když se to nepovede, řekl před kvalifikačním dvojzápasem s Tureckem a v Nizozemsku Martin Frýdek

„Spočítáno to nemám, ale asi už jsem nastoupil úplně všude. Kromě brankáře samozřejmě. Nejlépe se cítím na levé straně a je jedno jestli na beku nebo v záloze,“ říká Martin Frýdek i když ví, že univerzálnost nemusí být pokaždé výhodou.

Když v minulosti trenéři národního týmu dělávali konečné nominace na šampionáty, občas se stávalo, že se právě univerzálové do sestavy nakonec nevešli.

Takovým příkladem byl v minulosti třeba Jiří Kladrubský, který dokázal hrát na vysoké úrovni jako obránce i jako záložník, ale nakonec měl právě i kvůli častému cestování sestavou smůlu. Současný sparťanský záložník si ale nemyslí, že by takové věci rozhodovaly o případné účasti na Euru ve Francii.

„Může to tak být i nemusí, můžu na to dojet. Ale je to spíše výhoda, že můžu hrát všude. Spíš bude rozhodovat, jak se mi bude dařit ve Spartě. Pak možná můžu pomýšlet na to, že bych se dostal do Francie,“ myslí si Martin Frýdek.

 

Filip Novák: I přes jistotu postupu chceme s Tureckem určitě vyhrát!

Posted by Česká fotbalová reprezentace on 7. říjen 2015

Teď by byl šťastný, kdyby se dostal na hřiště už teď v závěrečných zápasech kvalifikace s Tureckem a v Nizozemsku, třeba jen na pár minut a v ideálním případě na Letné, kde si prý ani nevyklízel své místo v šatně, kterou teď bude národní tým v sobotním duelu a také při předzápasové přípravě využívat.

„Jenom zaberu zpátky svoje místo, nechával jsem tam nějaké věci. Jsem na druhém srazu a jsem rád, že tady vůbec jsem. Ale určitě bych si chtěl zahrát. Na Letné o to víc, protože je to pro mě domácí stadion a hraje se mi tam dobře. Ale nebudu zklamaný, když se to nepovede,“ dodal Martin Frýdek.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme