Na Letné jsou na Slovan připraveni po sportovní i pořadatelské stránce

Kromě míče létaly před třinácti dny na stadionu Pasienky vzduchem bohužel i sedačky nebo kusy železného plotu. Utkání Evropské ligy mezi Slovanem Bratislava a Spartou Praha kvůli řádění chuligánů musel rozhodčí přerušit a nakonec se dohrávalo u disciplinární komise UEFA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jozef Chovanec se vrátil na Letou jako trenér Slovanu Bratislava

Jozef Chovanec se vrátil na Letou jako trenér Slovanu Bratislava | Zdroj: ČTK

Teď je přichystaná odveta v Praze a všichni věří, že to podstatné se odehraje jen na trávníku, ale jisté to samozřejmě není.

Sparta má podmínečně uzavřený stadion, a pokud by se něco takového opakovalo, tak by Sparta podmínku proměnila a nemohla by hrát na Letné další zápas Evropské ligy s Neapolí.

A v něm se teoreticky může rozhodovat o postupu, navíc je to pro fanoušky určitě nejočekávanější a nejatraktivnější zápas.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přípravu na odvetné utkání Evropské ligy se Slovanem Bratislava sledoval na Letné reportér Jan Kaliba

Každopádně počty, ostražitost i příprava pořadatelů a policie to vše je před zítřejším zápasem posílené. Ale klíčovou roli by měl sehrát stadion, který není na hliněných nohou, ploty jsou zalité v betonu i mimo tribuny, takže se nedá oběhnout z jednoho sektoru do druhého, aby se mohli potkat fanoušci obou táborů.

Na Letnou se vrací Jozef Chovanec, dlouholetý hráč, trenér i funkcionář Sparty, který přijíždí coby trenér Slovanu.

Ten strávil na Spartě skoro 20 let. Není to ale dojímavý typ, takže svůj vstup na Letnou označil za rutinní, dokonce sloven pohoda. Na druhou stranu v Praze i s rodinou stále bydlí, takže se zase nevrací do míst, ke kterým by se od svého odchodu ze Sparty nepřiblížil.

Minulost je minulost. Těším se, říká Chovanec před svým návratem na Letnou

Číst článek

Jiné to může při samotném zápase, když bude v hledišti očekávaná návštěva okolo 15 000 diváků. Záleží samozřejmě na tom, jakého se dočká přijetí. Stejně tak, jako jeho asistent Horst Siegl, další sparťanská legenda.

V Evropské lize se fotbalistům Sparty zatím daří. Společně s Bernem a Neapolí mají po šesti bodech a bojují o postup do jarní fáze. V domácí soutěži, ale klopýtli s Plzní a měli pouhé tři dny na to, aby se z prohry oklepali.

A podle kapitána Davida Lafaty se z porážky v Plzni nějaký den sbírali. Ale Spartě pomáhá, že se teď jedná o jinou soutěž a navíc hraje o postup ze skupiny. I trenér Sparty Lavička prohlásil, že nebude kvůli jedné porážce bořit to, co do té doby fungovalo.

Vladimír Kroc, Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme