Na Letné vyhrál fotbal, tentokrát ani náznak nepokojů

S hrozbou podmínečného zavření stadionu nastoupili včera fotbalisté Sparty k utkání Evropské ligy proti soupeři, se kterým odehráli před 14 dny v mnoha směrech divoké utkání na bratislavských Pasienkách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Sparty

Fanoušci Sparty | Zdroj: ČTK

Na výsledek 3:0 ze hřiště soupeři navázali doma podobně hladkou výhru 4:0 a obě utkání měla vlastně mnoho společného. Paradoxně důležitější ale tentokrát bylo to, co je odlišovalo. A tím bylo chování fanoušků.

Fotbalisty bratislavského Slovanu sice přivítal na Letné hromadný pískot, jakmile ale začalo utkání, fandilo se už, dalo by říct, v duchu fair play. Po řádění příznivců obou klubů v úvodním duelu na Pasienkách, provázela odvetu monstrózní bezpečností opatření, která se vyplatila.

Fanoušci na sebe mohli maximálně na vzdálenost celého hřiště pokřikovat, v hledišti se pak neobjevil ani jediný náznak přítomnosti pyrotechniky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Sparty se tentokrát mohli na své fanoušky spolehnout

„Přeci jen Letná je trochu jiný stadion, než Pasienky. Pořadatelů tu bylo víc, o to jsem strach neměl,“ říká hlavní hrdina utkání David Lafata, jehož dva góly také jistě přispěly výrazně ke klidu sparťanských fanoušků, kteří tentokrát místo pěstí orientovali veškerou energii spíše do svých hlasivek.

Ano, výhra ještě více jednoznačná než na Slovensku a opět u toho byl střelecky nejen Lafata, ale třeba i Krejčí. Tyto ryze sportovní paralely obou zápasů ale nejsou ve finále zase tak podstatné. Důležitější výsledek totiž tentokrát vybojovalo téměř 14 000 odvážných fanoušků, kteří si našli v deštivém počasí cestu na Letnou.

„Vypadalo to dobře, fandilo se, bylo to slušné utkání,“ vzkazuje v mnoha ohledech kontroverzní komentátor dění nedávného utkání na Pasienkách Lukáš Vácha. Sparta si i díky jeho výkonu si připsala už třetí výhru v základní skupině a s devíti body se vydrápala o skóre do čela tabulky před bodově stejně úspěšnou Neapol.

Teprve tentokrát ale mohlo doopravdy platit to, co Vácha trochu nešťastně napsal na sociální sítě už po utkání v Bratislavě. Tedy několikrát kritizovaná věta o vítězství na hřišti i v hledišti. Zatímco na hřišti dominovala tentokrát jasně Sparta, v hledišti slavil společný úspěch sport jako takový.

Martin Charvát, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme