Na Letnou lákají obnovené premiéry hvězd. Nastoupí Rosický s Kadlecem proti Boleslavi?

Fanoušci při dnešním ligovém zápase Sparty s Mladou Boleslaví budou trnout očekáváním. Jen těžko mezi nimi bude někdo, kdo by nechtěl vidět Tomáše Rosického. Zkušený záložník se vrátil do Sparty, za kterou by mohl v sobotu poprvé po téměř šestnácti letech znovu nastoupit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický připravil svou chybou druhý gól

Tomáš Rosický připravil svou chybou druhý gól | Zdroj: Reuters

Na zápasy Sparty s Mladou Boleslaví chodí v průměru necelých deset tisíc diváků. V sobotu ale může být vyprodáno.

Zájem o utkání na Letné je na běžný ligový duel díky návratu Tomáše Rosického ojedinělý. Přitom sám záložník při podpisu smlouvy říkal, že proti Mladé Boleslavi spíš hrát nebude.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Rosický je velkým tahákem pro nejvyšší českou fotbalovou soutěž

„Začnu naplno trénovat s týmem, na druhou stranu budu potřebovat nějaký čas. První zápas po reprezentační pauze asi ještě hrát nebudu, ale potom už by to mohlo jít. Třeba to nebude hned, ale určitě to není daleko,“ říkal Rosický na úvodní tiskové konferenci.

Jeho start ale zatím nikdo nevyloučil, a tak může pětatřicetiletý záložník odpoledne slyšet hromový aplaus, třebaže se bude pouze rozcvičovat.

Jestli skutečně nastoupí, je otázkou. Obzvlášť vzhledem k jeho rozsáhlému chorobopisu, do kterého přibyla poslední položka na červnovém evropském šampionátu. Do risku se tak Rosický určitě nepustí.

„Vím moc dobře, že musím být připravený, jinak tady narazím. Vůbec to neberu na lehkou váhu. Přišel jsem vyhrát a pomoct Spartě k titulu,“ vyzýval bývalý hráč německé Borussie Dortmund či londýnského Arsenalu.

Nedvěd se zraněním vyhýbal díky prevenci. Jak dlouho vydrží Rosickému zdraví ve Spartě?

Číst článek

Nejdražší, ale přesto ve stínu

Trochu v jeho stínu zůstává jiná velká posila – historicky nejdražší hráč ligy Václav Kadlec. Čtyřiadvacetiletý útočník se na hřišti představí skoro určitě.

A zatímco v rozruchu okolo návratu Rosického jde částečně i o nostalgii a jeho postavení v české společnosti, Kadlec je tím, kdo by měl přinést sportovní úspěch svými góly.

„Všichni víme, jaké jsou tady cíle a že investice do mě nebyla malá. Očekávání jsou velká, ale myslím, že mám schopnosti na jejich naplnění,“ hlásil Kadlec při podpisu smlouvy. Výkop duelu Sparty s Mladou Boleslaví je v sobotu v 15 hodin.

Martin Charvát, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme