Na Slavii jsme předvedli kvalitní výkon, řekl k prohře Příbrami trenér Tobiáš

Fotbalisté Slavie ukončili včera pětizápasovou sérii Příbrami bez porážky. Ve 13. kole Synot ligy podlehli Středočeši v Edenu 2:3 a nepomohla jim ani vybroušená taktika jejich nového léčitele, tedy trenéra Pavla Tobiáše.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš | Zdroj: ČTK

Pro toho byl přitom duel proti Slavii, ačkoliv to nechtěl příliš přiznat, také hodně výjimečným.

„Kdy to bylo? Někdy před sto lety,“ odmítal Pavel Tobiáš příliš vzpomínat na sezónu 1997/98 kdy působil, a to alespoň podle výsledků v pohárové Evropě hodně zdárně, na lavičce Slavie.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předvedli jsme velice kvalitní sportovní výkon, který nám bohužel nepřinesl bodový zisk, řekl po utkání v Edenu trenér Příbrami Pavel Tobiáš

Nyní do Edenu přijel coby úspěšný kouč Příbrami, který po nevydařeném startu klubu do sezóny udělal ze Středočechů podzimní ligovou štiku. Pětizápasová hradba neporazitelnosti se ale začala v Praze bořit už ve 37. minutě po faulu Hájovského na Zmrhala.

A hlavně pak po proměněné penaltě domácího kapitána Latky. Z pěti gólů přitom hned tři v Edenu dali stopeři. Patřil mezi ně i příbramský Tomáš Zápotočný, který na konci 1. půle srovnával na 1:1.

„Jsou to taktické chyby, propadli jsme, ale porážka asi měla přijít. Doufejme, že nás nesrazí dolů,“ věří příbramský kapitán, že jedna porážka nyní jeho tým nijak neovlivní v podzimní cestě za klidným středem tabulky.

Bojovný výkon Středočechů v Edenu by měl být v tomto smyslu hodně pozitivním. Dvakrát dokázala Příbram na náskok soupeře odpovědět, na třetí pokus už ale neměla dostatek času.

Fotbalisté Plzně prokázali větší hlad po vítězství, proto Spartu porazili

Číst článek

O výhře domácích totiž rozhodla trefa střídajícího Balaje z 87. minuty.

„Rozlišuju prohry a prohry. Zápas na Slavii pro mě neznamená prohru, ale ztrátu bodů. Beru to jako velice kvalitní sportovní výkon, který nám bohužel nepřinesl bodový zisk. Kdyby to bylo jinak, zlobil bych se a asi by se něco dělo. Za této situace není důvod k panice,“ uklidňuje svůj tým trenér Tobiáš.

Odpověď na otázku, jak se daří příbramským polykat pilulku první porážky pod jeho vedením, dostanou konec konců fanoušci už v pátek, kdy Příbram hostí ambiciózní Teplice.

A ty po včerejší domácí porážce s Jihlavou rozhodně nijak Středočechům cestu zpět na vítěznou vlnu neulehčí.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme