Na Slavii naplánovali jarní bodový zisk, má stačit na poháry

Po letech frustrace a živoření se v táboře fotbalové Slavie rozhostil nebývalý optimismus. Tento týden startuje jarní část prvoligové soutěže a tým z Edenu do ní jde výrazně posílený. A navíc jen s tříbodovou ztrátou na pozice, které zaručují evropské poháry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Šimáně a Jaroslav Tvrdík při předvádění nových dresů Slavie

Jiří Šimáně a Jaroslav Tvrdík při předvádění nových dresů Slavie | Zdroj: ČTK

„Přes zimu jsme podepsali 8 hráčů, což je velký počet. V teoretické rovině jsme mužstvo posílili, ale jak to bude vypadat na hřišti, to uvidíme v sobotu. Jedna věc je mužstvo papírově posílit, druhá věc je, jak se nám bude dařit,“ říká prezident a spolumajitel klubu Jiří Šimáně.

Trochu tak brzdí nadšení zástupce čínského majitele klubu Jaroslava Tvrdíka, který chce na jaře útočit na pohárové příčky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tabulkové plány Slavie pro jarní část sezony zjistil reportér ČRo Jan Kaliba

Ale očekávání jsou veliká a ve Slavii si je dokonce zhmotnili do čísel a tabulek. „Generální ředitel klubu předložil majitelům rozpočet na jarní část ligy. Byl velmi optimistický, naplánoval takový počet bodů a remíz, že jsem si jist, že to na 3. místo musí stačit,“ svěřuje se manažer s plánem.

„Klub naplánoval na výdajové stránce prémie hráčům a bylo by mi nesmírnou ctí, kdybychom je mohli vyplatit. Je to víc než 30 bodů,“ dodává Šimáně.

A přestože fotbal není pásová výroba, trenér Dušan Uhrin mladší tenhle plán přijímá, i když bodový rozpočet se k němu nedostal. „Neviděl jsem ho, ale když jsem sem šel, chtěl jsem hrát poháry. Musíme o něco hrát a byli bychom hloupí a říkali bychom nesmysly, kdybychom o nic hrát nechtěli.“

Plánované fotbalové hospodářství, optimismus, budování - zní to až nebezpečně. V případě Slavie hlavně pro hráče, většina z nich se v podobné situaci ještě neocitla.

„Optimistické vize se mohou projevit i negativně, ale já to krotit nebudu,“ usmívá se kapitán Martin Latka před sobotním domácím zápasem proti Brnu, který jako první ukáže, jaká je skutečná slávistická realita a jestli v Edenu nebudou potřebovat kalkulačku na upravenou verzi jarního ligového plánu.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme