Na slavnostní los ME do 21 let přiletěl šéf UEFA Michel Platini

Nejvyšší šéf evropského fotbalu je v Praze. Prezident Evropské fotbalové unie UEFA Michel Platini přiletěl na slavnostní los mistrovství Evropy do jedenadvaceti let, které příští rok hostí právě Česká republika.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident UEFA Michel Platini ukazuje jméno Dublinu, jednoho z pořadatelů z mistrovství Evropy 2020

Prezident UEFA Michel Platini ukazuje jméno Dublinu, jednoho z pořadatelů z mistrovství Evropy 2020 | Zdroj: Reuters

Moc toho ale Platini v Praze nestihne. Harmonogram má rozpočítaný na minuty, zítra už totiž zase odlétá pryč. Středobodem jeho programu je slavnostní los, který začne ve vysočanském hotelu Clarion v 18 hodin.

Po něm se Platini společně s nejvyššími představiteli českého fotbalu a dalšími hosty přesune na Pražský hrad, jehož Španělský sál bude hostit slavnostní večeři. Takže po slavnostním losu slavnostní večeře, spánek a druhý den už zase odlet.

Kromě Michela Platiniho, trojnásobného držitele Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy, se losu aktivně zúčastní další z těch, kteří tuto slavnou trofej získali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prezident UEFA Michal Platini přiletěl do Prahy na los mistrovství Evropy do 21 let

Ambasadorem turnaje je bývalý kapitán české reprezentace Pavel Nedvěd. A také trenéři jednotlivých týmů rozhodně nejsou neznámí. Coby kouč Anglie dorazil Gareth Southgate a Itálii vede Luigi di Biagio.

Česká lvíčata nemusela hrát kvalifikaci, start na domácím Euru mají jistý. Jisté je také to, že v základní skupině nenarazí na nejvýše nasazenou Anglii, která bude hrát ve skupině B v Olomouci a Uherském Hradišti.

Češi už předem figurují v "áčku", které hostí pražské stadiony v Edenu a na Letné. Určitě se utkají s jedním z dvojice Itálie - Německo a zbývající dva soupeři vzejdou z kvarteta Dánsko, Švédsko, Srbsko a Portugalsko.

A vzhledem k tomu, že na šampionátu můžou nastoupit i třiadvacetiletí hráči, mohl by šampionát přivítat řadu velkých hvězd.

Tou největší by určitě byl Němec Mario Götze, tedy střelec vítězného gólu finále letošního mistrovství světa dospělých. Přiletět může ještě několik úřadujících světových šampionů z Brazílie, i když méně slavných: Draxler, Mustafi, Ginter a Durm.

Anglie může vsadit například na Wilshera, Sterlinga nebo Shawa. I Češi mají silný ročník 92, který zastupují třeba Krejčí, Kadeřábek nebo Vydra. U všech stejně jako u Götzeho je samozřejmě otázka, jak se vedení mládežnické reprezentace domluví s národním týmem dospělých a také kluby.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme