Na Slovácko jedeme vyhrát, říká plzeňský záložník Jan Kovařík

Co se týká výsledků, fotbalisté plzeňské Viktorie v přípravě příliš nezářili. Během dvou zahraničních soustředění sehráli pět zápasů, vyhráli ale pouze jediný. V generálce na Synot ligu dokonce inkasovali od ruského Těreku Groznyj tři branky. Na psychickou pohodu týmu prý ale tyto výsledky nemají vůbec žádný vliv.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kovařík, FC Viktoria Plzeň

Jan Kovařík, FC Viktoria Plzeň | Foto: fcviktoria.cz

„V každém zápase jsme měli hodně příležitostí ke skórování, a myslím si, že to byl asi největší kámen úrazu, ale vždycky to bylo o prvním gólu. Soustředěnost v přípravě určitě není jako v mistrovském zápase,“ nabízí svůj pohled na plzeňskou přípravu a především výsledky obránce Roman Hubník.

Vedle nepovedené generálky s Grozným ho asi nejvíce mrzí utkání s Legií Varšava, ve kterém Západočeši dvakrát vedli, přesto nevyhráli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté plzeňské Viktorie doufají, že i přes tragickou generálku je čeká do mistrovské soutěže dobrý start. Více Jan Markup

„Měli jsme spoustu šancí, remizovali jsme 2:2. S Těrekem jsme v posledním zápase, kdy jsme ze začátku také měli nějaké příležitosti, nejeli a necháme si dát gól ze standardky, potom druhý a třetí. Koncentrace byla velice špatná a myslím si, že celý zápas jsme neodehráli dobře,“ tvrdí Roman Hubník.

Fanoušci Viktorie a zároveň milovníci statistik a nejrůznějších teorií si ale možná porážku v generálce pochvalují. Před rokem Západočeši podlehli v posledním utkání před startem Synot ligy Krasnodaru 0:2, nakonec však slavili mistrovský titul.

„Kdybychom si nevěřili, nemohli bychom to ani hrát. Věříme, že zopakujeme minulé jaro, kdy se nám celkem dařilo a udělali jsme titul,“ přeje si plzeňský záložník Jan Kovařík.

Přiznává, že s motivací do přípravných zápasů můžou mít někteří hráči problém. Otázkou číslo dvě je pak strach ze zranění. O to více se ale Jan Kovařík těší, až to všechno začne – pro plzeňskou Viktorii v neděli na Slovácku.

„Soutěžní zápas je něco jiného než přátelský na soustředění. Se Slováckem nejsou zápasy nikdy lehké, doma jsme s nimi remizovali, takže určitě máme proč tam jet vyhrát,“ dodává.

Pokud to Viktoriáni skutečně dokážou, minimálně udrží tříbodový náskok před druhou Spartou, který mají po podzimu.

Jan Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme