Na titul krále střelců MS si myslí více fotbalistů

Ještě nikdy v historii fotbalových šampionátů nebyla honba za zlatou kopačkou tak dramatická jako teď v Jižní Africe. Na současném Mistrovství světa sice padá ve srovnání s posledními šampionáty málo gólů, ale o to víc hráčů teď na trofej pro nejlepšího střelce pomýšlí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Diego Forlán

Diego Forlán | Zdroj: ČTK

Ztracený střevíček v pohádce "O popelce" pasoval pouze jediné dívce, ale na zlatou kopačku špičkou připevněnou k černému podstavci může reálně pomýšlet hned šest fotbalistů, a velikost nohy není v tomto případě vůbec důležitá.

Rozhodne pouze forma v posledním zápase turnaje, což se týká všech aktérů sobotního zápasu o bronz a také nedělního finálového duelu. Relativně nejobtížnější pozici pro finiš mají dva Uruguayci, zatím třígólový Luis Suarez a o branku úspěšnější Diego Forlán.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na titul krále střelců MS si myslí více fotbalistů

Jenže zkušenosti z utkání o třetí místo jsou takové, že se v nich hraje uvolněněji a míč se třepe v sítí častěji než v boji o titul. Blonďatý útočník madridského Atletika je ale v klidu.

Favorit je Forlán

„Ne, myslím že je pro mě důležitý hlavně úspěch týmu, o trofeji pro nejlepšího kanonýra nepřemýšlím, góly chci dávat, to je jasné, ale ne kvůli mě, ale kvůli tomu, aby vyhrával tým,“ říká uruguayský útočník.

To mohou být pro Diega Forlána spojené nádoby, pokud bude střílet góly i ve svém posledním zápase šampionátu, může mít radost nejen z bronzu, ale nakonec třeba i ze zlaté kopačky, na kterou mají momentálně největší nárok Španěl David Villa a Nizozemec Wesley Sneijder.

Právě on je v celé šestičlenné skupince, kam patří ještě Němci Miroslav Klose a Thomas Müller výjimkou. Jako jediný není útočník, ale záložník, a tak to má k brance soupeře o poznání dál, než jeho konkurenti.

Bude to Villa

A podle bývalého holandského reprezentanta Ruuda Gullita by ho to mohlo v dostizích o zlatou kopačku trochu hendikepovat.

„Pro nás je to v tuto chvíli nejlepší střelec, dobře řídí a analyzuje hru. Může být klidně nejlepší střelec šampionátu, ale on není typickým zakončovatelem, jako ostatní, kteří mohou trofej získat, a proto si myslím, že spíš vyhraje někdo z klasických útočníků, a pokud bych měl říct jméno, tak myslím, že to bude David Villa, který nakonec získá zlatou kopačku,“ tipuje před posledními zápasy Ruud Gullit.

Jaroslav Plašil, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme