Nad Srbskem musí ‚Lvíčata‘ vyhrát. Nejlépe o dva nebo tři góly, říká brankář Koubek

Stačil první hrací den v pražské i moravské části ME do 21 let a českým fotbalistům je Rio de Janeiro rázem vzdálené víc, než by se podle mapy mohlo zdát. Porážka s Dány v kombinaci s prohrou Anglie s Portugalskem výrazně zmenšila českou naději na postup na olympijské hry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Tomáš Koubek a obránce Jan Baránek v utkání s Dánskem

Brankář Tomáš Koubek a obránce Jan Baránek v utkání s Dánskem | Zdroj: ČTK

A znamená to i hodně složitou výchozí situaci pro dvě české opory, které po odpykání trestu mohou už zítra proti Srbsku naskočit do sestavy - Václava Kadlece a Tomáše Kalase.

„Pokud budu hrát společně s Vaškem, tak je pro nás ještě větší motivací ukázat, že jsme chyběli, a že bychom to mohli zvrátit. Všichni si myslí, že už moc šancí nemáme, ale věřím, že můžeme porazit Srby a pak se soustředit na Němce,“ kreslí ideální scénář Tomáš Kalas.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nad Srbskem musíme vyhrát, nejlépe a dva nebo tři góly, říká před utkáním na mistrovství Evropy brankář jedenadvacítky Tomáš Koubek

Pro obránce Chelsea domácí EURO začíná v momentě, kdy je ne snad úplně ztracené, ale hodně mizerně rozehrané. Motto českých fotbalistů se mění ze sloves ‚můžeme‘ a ‚chceme‘ na mnohem nepříjemnější‚ teď už musíme‘.

Kromě běžné přípravy na druhý zápas proti Srbům se domácí mladíci sbírají taky z ponuré druhé části úvodního zápasu proti Dánům, ve které sami uštědřili ránu svému počátečnímu nadšení a sebevědomí.

„V hlavách se něco děje a něco cítíme, ale to nás nepoloží. Ve hře jsou dva zápasy a šest bodů, takže turnaj nekončí. Srbové mají kvalitu a jsou favoritem. My ale musíme vyhrát, nejlépe o dva nebo tři góly,“ pouští se do počtářských manévrů brankář Tomáš Koubek.

Jestliže původně mohli Češi po prohře s Dány kalkulovat s tím, že jim přinejhorším postačí třetí místo ve skupině, tedy třeba jen jedna výhra nad Srbskem, aby zůstali aspoň ve hře o postup na olympijské hry, tak po včerejších zápasech moravské skupiny dostala tahle možnost vážné trhliny.

Dánští fanoušci přijeli hromadně fandit na Euro. Jako Dánové ale nepijí, spíše jako Češi

Číst článek

Třetí místo ve skupině zaručí dodatečný zápas o postup do Ria jenom v případě, že z moravské skupiny ‚B‘ postoupí do semifinále EURa Angličané, kteří ale začali stejně špatně jako Češi a podlehli Portugalcům.

V takové situaci je zvlášť naivní spoléhat se na cizí pomoc, i když jednu takovou by v sobotu na Letné proti Srbům ‚Lvíčata‘ uvítala. Přála by si lepší výkon nejen od sebe samých, ale i od fanoušků.

 

Na Spartě začal trénink lvíčat před Srbskem! Zítra jdeme do zápasu již v plné síle!

Posted by Česká fotbalová reprezentace on 19. červen 2015

„Dánové fandili celý zápas a Češi jen, když byla nějaká šance nebo se chytli po gólu. Po celý zápas ale podpora nebyla. Nebylo vyprodáno, tak doufám, že v sobotu bude stadion plný. Je to o víkendu, tak snad lidi přijdou,“ říká Jiří Skalák.

Ten by proti Srbům už mohl zvládnout víc než čtvrthodinu, na kterou se dostal na hřiště při svém prvním utkání po zranění kolena ve středu proti Dánům.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme