Národní tým prochází těžkými časy. Experimenty trenéru Jarolímovi nepřinášejí body ani góly

Fotbalová reprezentace prožívá rok hrůzy, ve kterém ještě nevyhrála soutěžní zápas. Po zpackaném evropském šampionátu kazí i začínající kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2018. Ostravská remíza 0:0 s Ázerbajdžánem znamená, že je český národní tým ve své skupině po třech zápasech předposlední, má dva body a žádnou vstřelenou branku. To poslední je skoro evropský unikát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím | Zdroj: ČTK

Obránce Theodor Gebre Selassie chvilku odpovídal otázkami, což dobře ilustruje, v jaké náladě čeští fotbalisti odcházeli z deštěm promáčeného trávníku.

Zklamaní, rozladění a v tomhle případě i lehce podráždění. „Souhlasím, že druhá půlka nebyla taková jako první, ale neřekl bych, že jsme s nimi hráli vyrovnanou partii. Řekl bych, že jsme měli víc ze hry,“ komentoval Gebre Selassie.

Jenže za to si čeští reprezentanti kvalifikační body ani postup na mistrovství světa nekoupí. Znovu se ozývá stará bolest posledních let, kdy na český fotbal stačí outsiderovi svědomité bránění.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je pravda, že v některých situacích jsme se připravili o vytvoření slibné šance, propásli jsme moment kolmé přihrávky, mrzelo reprezentačního kouče Karla Jarolíma

S tím se Ázerbájdžán v Ostravě spokojil a stačilo to. „Nemyslím si, že by kluci nechtěli. Je pravda, že v některých situacích jsme se připravili o vytvoření slibné šance, propásli jsme moment kolmé přihrávky,“ mrzelo Karla Jarolíma.

Ten stále čeká na první soutěžní gól svého mužstva i výhru a experimentuje za pochodu. Po sobotní prohře v Německu vyměnil hned sedm hráčů základní sestavy.

„Na klubové úrovni, kde jsou na sebe hráči zvyklí a mají zažité nějaké automatismy, by to asi bylo hodně odvážné. Tady jsem to udělal. Jsme ve stádiu poznávání a tvoření nového mužstva. Když hráče neuvidíme v ostrých zápasech, těžko můžeme říct, na co mají a nemají,“ připomněl Jarolím.

V listopadu bude poznávání a čekání na kvalifikační vítězství pokračovat proti Norsku. Teď jsou Češi po třech odehraných střetnutích ve své kvalifikační skupině předposlední, za nimi je už jen San Marino.

Jan Kaliba, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme