Návrat do ligy? Budeme muset znovu budovat mužstvo i ze starších hráčů, postěžoval si Petržela

Utrápená sezona fotbalistů Baníku Ostrava konečně skončila. S první ligou se dlouho jasně sestupující tým rozloučil porážkou 1:2 od Brna. Klub se ale dokázal po příchodu nového majitele alespoň stabilizovat. A teď pro Baník, který musel využívat na jaře hlavně mladé odchovance, začíná cesta za návratem do nejvyšší soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baník se loučí s nejvyšší soutěží

Baník se loučí s nejvyšší soutěží | Zdroj: ČTK

Fanoušci Baníku nejméně na rok naposledy oslavili prvoligový gól. Teď budou čekat, co jejich oblíbený tým ukáže ve druhé lize, a jestli dokáže stejně jako před padesáti lety během jediné sezony postoupit zpátky mezi elitu.

„Já Baníku fandím šedesát let. S otcem jsem chodil ještě na Starou střelnici. Jak se říká, fotbal nevynechám. Věřím tomu, že to půjde nahoru,“ doufá dlouholetý příznivec Baníku Jozef Krupa, který stejně tak věří, že se povede klub úplně stabilizovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ostravský Baník se podle trenéra Vlastimila Petržely bude bít o návrat mezi elitu i se zkušenými hráči

Zatím je ale stále nejasné, s jakými hráči bude ostravský tým v příštím ročníku hrát. „Co jsem četl rozhovor s Petrželou, údajně mají přijít noví hráči, jedná se o tom. Že by to doplnili z juniorky, to se alespoň podle mě nedá. Prostě musí někdo přijít,“ myslí si fanoušek Baníku Aleš.

Jenže ani trenér Vlastimil Petržela zatím netuší, kdo vlastně přijde. „Myslel jsem, že si tady za ten půl rok budu moct nějakým způsobem poskládat mančaft, ale to se nestalo. Budeme muset znovu budovat mužstvo. Nebudou to tihle mladí, které mám rád a kterým nesmírně fandím, bude to pravděpodobně ze starších, zkušených hráčů. Alespoň tak jsem to pochopil,“ říká Petržela.

Zkušený kouč už se sešel s novým členem dozorčí rady Dušanem Vrtěm, který má jednání s možnými posilami na starosti.

„Dušan nějaká jednání rozjel podle seznamu, který jsme měli. Seznam je jedna věc, jestli na to budeme mít, nevím. Bylo mi řečeno, že by se mužstvu měly ve druhé lize snížit platy o třicet procent, takže už tady zůstali jen ti mladinký kluci, kteří mají sotva desítku,“ pousmívá se ironicky Petržela. Některé nové hráče by měl vidět a seznámit se s nimi na tréninku ještě do konce května, kdy začnou fotbalistům Baníku krátké prázdniny.

Budoucnost klubu ale vidí současný ostravský trenér hlavně v odchovancích – nadějných mladících, kteří si vyzkoušeli nejvyšší soutěž už teď.

Mirko Vasić, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme