Návrat legendy. Steven Gerrard nastupuje do mládežnické akademie Liverpoolu

Steven Gerrard a Liverpool. Toto spojení platilo v Liverpoolu 17 let a po krátkém přerušení bude platit znovu. Legendární záložník „Reds“ a anglické reprezentace se vrací do klubu, ve kterém strávil téměř celou svou kariéru. Jako trenér začne v mládežnické akademii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Steven Gerrard strávil v Liverpoolu celou svou dosavadní kariéru

Steven Gerrard strávil v Liverpoolu celou svou dosavadní kariéru | Zdroj: Reuters

„Vypadá to, že se kruh uzavírá. Vracím se tam, kde to vše začalo, ale není to rozhodnutí na základě emocí. Mám Liverpoolu co nabídnout a chci mu prospět,“ vysvětlil Steven Gerrard svůj návrat do Liverpoolu.

36letý bývalý záložník vydržel mimo klub svého srdce jen rok a půl. V květnu 2015 odehrál svůj poslední zápas na Anfield Road a přestoupil do Los Angeles Galaxy, vloni v listopadu ale svou kariéru definitivně ukončil.

Jeho novým působištěm bude Kirkby. Mládežnická akademie Liverpoolu si od vzájemné spolupráce slibuje nejen zkušenosti, chce zároveň klubové legendě pomoci se sbíráním trenérských zkušeností, jeho nadřízeným bude bývalý záložník Alex Inglethorpe.

„Pokud bych měl vybrat jednoho člověka, který ztělesňuje vlastnosti a hodnoty, které se snažíme v naší akademii vštěpovat, byl by to Steven Gerrard. Je to skvělá zprávy pro všechny, kdo jsou spojeni s klubem,“ řekl šéf akademie.

„Ukázal velkou pokoru. Od začátku chce roli, ve které může pomoct klubu. To je pro něj typické, že chce na prvním místo pomáhat klubu, pak až sobě,“ dodal.

Svou trenérskou kariéru přitom mohl začínat na mnohem vyšší úrovni. Pozici manažera mu nabídl klub MK Dons hrající třetí nejvyšší soutěž. Tuto možnost ale v listopadu Gerrard odmítl jako předčasnou.

V dresu Liverpoolu odehrál 17 sezon, nastoupil k 710 zápasům, nastřílel 186 branek a získal s ním osm trofejí včetně památného triumfu v Lize mistrů v roce 2005. Tehdy se s ním v Istanbulu radovali i dva Češi Milan Baroš a Vladimír Šmicer.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme