Nechceme být zalezlí, říká reprezentační gólman Vaclík před zápasem proti Německu

Omlazenou českou fotbalovou reprezentaci čeká zatím největší test. Větší možná ani být nemůže. V sobotu večer se totiž v Hamburku utkají s úřadujícími mistry světa Němci. Svátek to bude i pro brankáře Basileje Tomáše Vaclíka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman fotbalové reprezentace Tomáš Vaclík

Gólman fotbalové reprezentace Tomáš Vaclík | Zdroj: ČTK

Už na vás během příprav v Německu stačilo dýchnout to, že se utkáte s úřadujícími mistry světa na jejich stadionu?

Ještě ne, protože jsem teprve teď vyšel ven. Jsem tady poprvé a musím říct, že je ten stadion nádherný. Je veliký a uvidíme, jaká bude atmosféra.

Přehrát

00:00 / 00:00

S brankářem fotbalové reprezentace Tomášem Vaclíkem před zápasem v Německu mluvil reportér ČRo Jan Suchan

Co s vámi dělá fakt, že nastoupíte proti jednomu z nejlepších reprezentačních týmů světa?

Těžko říct. Myslím, že není moc dobré si to připouštět. Samozřejmě je to ale zápas kvalifikace na mistrovství světa. Němci jsou favorité, ale nesmíme z toho mít strach. Respekt ano, ale strach určitě ne.

Jak moc vám pomáhají zkušenosti z Ligy mistrů, kde jste naposledy hrál proti Arsenalu? Člověk by předpokládal, že se vám kolena kvůli zápasu proti Německu nerozklepou…

Člověk by v tomhle měl být asi klidnější, ale na druhou stranu to bude můj asi devátý zápas v reprezentaci, takže toho v nároďáku moc odchytáno nemám. A na takhle velkém stadionu jsem za nároďák ještě nechytal. Věřím ale, že těch zkušeností mám dostatek na to, abych to zvládl v pohodě.

Fotbalová jednadvacítka jasně porazila Moldavsko a slaví přímý postup na Euro

Číst článek

Liší se nějak příprava na zápas s Německem, než když vás třeba čeká tým typu Ázerbájdžánu, u kterého tušíte, že na vás půjde jen pár střel?

Možná je jednodušší připravit se na Němce, protože je vídáte denně v různých sestřizích v televizi, nebo na internetu. Je to jednodušší v tom, že člověk ví, kdo tam hraje, jaká preferuje zakončení a jak se pohybuje. Hůře se ale připravuje na to, že na mě půjde v sobotu více střel.

Německý tým se hodně přirovnává ke Španělům, se kterými jste se střetli na nedávném Euru. Tam jste sice dlouho drželi remízu, ale nedopadlo to úplně nejlépe. Přišla pak i kritika, že jste hráli moc defenzivně. Bude to nyní jiné?

Věřím, že to tentokrát nebude takový zámek a že budeme odvážnější, abychom Němce donutili ukázat, jak umí bránit. Nechceme být zalezlí.

Jan Suchan, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme