Nechceme jen běhat za míčem, zápas si užijeme, hlásí před Španělskem záložník Darida

Už jen jednou se čeští fotbalisté vyspí a konečně pro ně začne mistrovství Evropy ve Francii. A hned na úvod si možná budou v Toulouse připadat jako na kolotoči. Se Španělskem si totiž většinou moc míč neužijete.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační záložníci Vladimír Darida a Tomáš Rosický

Reprezentační záložníci Vladimír Darida a Tomáš Rosický | Zdroj: ČTK

„Mně osobně se španělský fotbal strašně líbí. Samozřejmě hlavně to jejich myšlení, jak rychle oni řeší situace a fantastická technika s balónem. To jsou samozřejmě věci, na které se fotbalový fanoušek rád dívá,“ rozplývá se nad hrou soupeře Tomáš Rosický.

Kapitán české reprezentace ale teď zažije tuhle věc naživo. Když mezi roky 2008 a 2012 vyhráli Španělé mistrovství světa a dvakrát evropský šampionát, vypadalo to, že jejich styl nemůže nikdo zastavit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští fotbalisté jdou do zápasu se Španělskem se zdravým respektem

Jenže postupně soupeři našli cestu, jak tenhle vynikající technický stroj zastavit. Španělsko ale ani tak od své hry neustoupilo, i přesto, že na posledním mistrovství světa vyhořelo. Nic se vlastně nezměnilo.

„Změnili se jen někteří hráči. Způsob hry zůstal prakticky stejný. Vycházejí ze stejných principů, které je zdobily, když získávali tituly,“ říká Václav Černý, trenér reprezentační šestnáctky, a také pozorovatel kouče Pavla Vrby pro španělský tým.

I on oceňuje technickou kvalitu mužstva, vyzdvihuje ale jednoho hráče.

„Teď je to Iniesta. Ve všech směrech s ním roste výkon španělského týmu. Vedle něj všichni hrají o řadu výš než bez něj,“ dodává Černý.

Češi tak mohou čekat zápas, ve kterém budou hodně běhat, a to je většinou nejen fyzicky ale také psychické hodně náročné. Dopředu se ale národní tým rozhodně nevzdává.

„Určitě to nebude tak, že budeme celý zápas běhat za balónem. A rozhodně to není tak, že bychom nastupovali s tím, že oni hned vedou. Může se stát cokoli. Tyhle zápasy si člověk musí užít. A kdyby to vyšlo a my něco uhráli, tak by to bylo ještě cennější a příjemnější,“ přeje si záložník Vladimír Darida před pondělním utkáním se Španělskem.

Mirko Vasič, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme