Necid je zpět v reprezentaci. Ve Zwolle se stihl rozloučit jen s trenérem

Fotbalová reprezentace se představí na stadionu, který jí zatím příliš slávy nepřinesl. Přesto je minimálně jeden hráč národního týmu, který se do vršovického Edenu obzvlášť těší. Bývalý slávista Tomáš Necid ani pozvánku ke kvalifikačnímu utkání s Lotyšskem nečekal. Dostal ji až jako poslední ze současného kádru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Necid je posledním povolaným reprezentantem pro zápas s Lotyšskem

Tomáš Necid je posledním povolaným reprezentantem pro zápas s Lotyšskem | Zdroj: ČTK

„Akorát trenér mi říkal, že mi přeje hodně štěstí, když to vyjde. A když ne, tak se uvidíme v pondělí na tréninku,“ popsal rychlé loučení ve Zwolle Tomáš Necid. Na pondělní trénink už nedorazil, ale hlásil se na srazu národního týmu, se kterým se teď připravuje na sobotní kvalifikační duel proti Lotyšsku.

Do nominace se dostal až jako poslední zřejmě na úkor jiného, v tomto případě současného, slávisty. „Doslechl jsem se, že se bude rozhodovat mezi mnou a ‚Škodovkou‘,“ přiznal Necid.

Přehrát

00:00 / 00:00

O pozvánce na poslední chvíli mluvil s Tomášem Necidem reportér ČRo Jaroslav Plašil

Tomáš Necid shodou okolností sledoval poslední zápas Slavie v Brně, takže viděl i zranění Milana Škody v přímém přenosu. „Viděl jsem první poločas. Fotbal byl nic moc, tak jsem na druhý nekoukal. Pak mi volal pan Fitzel, že mám přijet na sraz, tak jsem se zabalil a jel,“ vzpomíná na telefon od manažera repre.

Nebýt potíží Milana Škody, možná by se na Necida nedostalo. Sám měl totiž poměrně nedávno také problémy se zraněním. „Vždycky je to těžké. Dohánění kondice a běhání bez balonu není příjemné, ale už to mám za sebou. Prosadil jsem se do sestavy a jsem rád,“ svěřuje se 25letý útočník.

„Máme dobrý tým, hrajeme útočný fotbal. Tam hrají všechny týmy útočně, takže pro útočníka a ofenzivní hráče je to ideální liga,“dodává.

V zimě se Necidovi podařilo vyvázat ze smlouvy s moskevským CSKA, kde by si prý nezahrál. Vrátil se jako volný agent do Zwolle, kam před rokem přišel za dalším hostováním. Doufá, že si třeba svými výkony ve skromném celku nizozemské soutěže řekne o pevné angažmá v některém ze slavnějších klubů.

„Kvůli tomu ten fotbal hraju. Ale musím být pokorný a prosadit se teď ve Zwolle,“ přeje si Tomáš Necid, který by si pochopitelně rád zahrál i v sobotu v Edenu, kde se teď fotbaloví reprezentanti vůbec poprvé v soutěžním utkání pod koučem Pavlem Vrbou představí.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme