Necid v CSKA nenastupuje. Prosadí se v reprezentaci?

Nehraješ v klubu, nebudeš reprezentovat. Takové heslo teď razí vedení národního týmu, do kterého se kvůli tomu tentokrát nevešel třeba útočník bundesligového Frankfurtu Martin Fenin. Na jednoho fotbalistu, který v posledních týdnech a měsících také skoro nenastupuje, ale bude trenér Michal Bílek v kvalifikačních zápasech se Skotskem a v Lichtenštejnsku hodně spoléhat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Necid

Tomáš Necid | Foto: Jan Tauber

Domů na srazy národního týmu se Tomáš Necid pokaždé těší, i když na ně v této sezoně jezdívá celkem odpočatý. Za CSKA nastupuje po návratu hvězdného Brazilce Vágnera Lova v lepším případě jen na pár minut, v tom horším vůbec jako naposledy proti Rostovu.

Přitom ještě v minulé sezoně svými góly moskevský celek několikrát zachránil, jak v ruské lize, tak v Lize mistrů..

"Je tady konkurence, ale hlavu z toho nevěším. Makám na sobě, abych využil šanci, když přijde. Samozřejmě bych radši hrál od začátku, ale i když střídám, tak se vždycky snažím dát gól," říká Tomáš Necid.

Přehrát

00:00 / 00:00

Necid v CSKA nenastupuje. Prosadí se v reprezentaci?

S návratem Vágnera Lova přešel CSKA na hru se dvěma útočníky a Necid je zkrátka tím třetím. S Brazilcem se prohání po trávníku hlavně Doumbia z Pobřeží Slonoviny, který vstřelil Spartě v duelu Evropské ligy dvě ze tří branek.

Vágner Love, to je samostatná kapitola. Fotbalista s nápadně modrými copánky dal o víkendu další dva ligové góly a za moskevský klub už jich nastřílel v různých soutěžích 102. To se ještě žádnému cizinci v ruské lize nepodařilo.

"Sto branek mluví za vše, to se nepovede jen tak někomu. Já ho beru jako dobrého hráče, od kterého se ještě můžu učit. Brazilci jsou pohodáři, on je takový i v civilním životě," vypráví Tomáš Necid.

Flegmatik se může zaskvět i během pár minut

I on se zdá podobně flegmatický. Právě povaha mu zřejmě pomáhá překonávat sportovně složité období. I s pár minutami na hřišti totiž dokáže naložit tak, že si jeho výkon fanoušci zapamatují. Třeba v předminulém ligovém kole mu na vstřelení gólu stačilo jen pár desítek vteřin.

"Není to teď pro něj jednoduché, ale pere se s tím statečně. Pokaždé, když naskočí, tak dokáže být i během pár minut nebezpečný. Nemyslím si, že by to na něm bylo znát nebo že by si s tím dělal hlavu," myslí si Necidův spoluhráč z národního týmu a protihráč z ruské ligy Marek Suchý, stoper Spartaku Moskva.

Bohužel ne pokaždé Tomáš Necid velkou šanci promění. Příležitosti, které měl třeba na konci pohárového utkání proti Spartě nebo před měsícem v kvalifikačním duelu v Olomouci proti Litvě, by zřejmě s větší herní praxí proměňoval. Ale kouč Michal Bílek teď nemá při neúčasti Milana Baroše a Martina Fenina příliš na výběr.

"Je škoda, že se zranil Milan Baroš, který měl v Tureckou výbornou formu. To pro nás bude ztráta, ale budeme se bez něj muset obejít. Musíme porazit Skotsko i vyhrát v Lichtenštejnsku. Když nezískáme šest bodů, tak to pro nás bude hodně těžké," uzavírá Tomáš Necid.

Jaroslav Plašil, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme