Nejdelší let v historii evropských pohárů, fotbalisté Atlética se představí v kazašské Astaně

Ani hokejisté v NHL nemají za sebou takové cestování jako fotbalisté Atlética Madrid. Dosud byli zvyklí na hodinové lety po Španělsku, případně krátké cesty po Evropě k pohárovým zápasům. Jenže tento rok se do Ligy mistrů probojovala i kazašská Astana, a tak má za sebou Atlético nejdelší let, který kdy evropský tým k pohárovému zápasu podnikl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Atlética Madrid na tréninku v kazašské Astaně

Hráči Atlética Madrid na tréninku v kazašské Astaně | Zdroj: Reuters

Zápasy španělské ligy kolikrát začínají až ve 22 hodin tamního času, a když skončí, lidé v Astaně tou dobou vstávají druhý den do práce. Teď se musí oba týmy velkému časovému posunu přizpůsobit. Jejich vzájemný duel Ligy mistrů dnes bude mít výkop netradičně brzo. Poprvé v historii už v 16 hodin českého času.

„Je to hodně náročná a dlouhá cesta z Madridu až sem. Hráli jsme ve Španělsku před dvěma týdny, tak víme, jak je to složité. A chladné počasí by mohlo přidělat Atléticu problémy. Můžeme na zápas otevřít střechu, abychom jim to udělali trochu složitější,“ připomíná domácí kouč Stanimir Stoilov.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejdelší let v historii evropských pohárů absolvovali hráči Atlética Madrid

Při zápase bude mimo stadion foukat kazašskou stepí silný vítr a teplota klesne ke třem stupňům pod nulou. Taková zima v Madridu 3. listopadu nikdy nebyla. Už na oficiálním pondělním tréninku pobíhali hráči Atlética v bundách a s kulichy, při zápase takovou možnost mít nebudou.

Daleká cesta Atlética do asijských planin ale jako evropský rekord dlouho nevydrží, už za pár týdnů se tam totiž vypraví Benfica Lisabon, ze které se do Astany letí dokonce přes šest časových pásem.

Martin Charvát, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme