Nejlepší střelec reprezentace za 10 tisíc? Jana Kollera chtěl tým z 1. A třídy

I pět let po skončení fotbalové kariéry je o Jana Kollera zájem na fotbalovém trhu. V poslední den přestupů v českých nejvyšších soutěžích zaujala zřejmě nevážně myšlená nabídka týmu z Týna nad Vltavou. Ten chtěl za 10 tisíc korun koupit Jana Kollera z rodné Smetanovy Lhoty, pokus o přestup 43letého útočníka ale nevyšel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po skončení kariéry hraje Jan Koller už pouze za Smetanovu Lhotu či na charitativních akcích

Po skončení kariéry hraje Jan Koller už pouze za Smetanovu Lhotu či na charitativních akcích | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

Tři dny poté, co Jan Koller poprvé v sezoně nastoupil za rodnou Smetanovu Lhotu a hned vstřelil čtyři góly, přišla žádost o přestup z Týna nad Vltavou. „Pro náš tým, který se potýká s mizernou koncovkou, potřebujeme střelce podobných parametrů, jenž dokáže za utkání nastřílet i několik branek,“ píše management Týna, který na Facebooku vyvolal pobavené reakce fanoušků.

Ve 43 letech má Jan Koller již nulovou tabulkovou hodnotu, z týmu hrajícího 1. A třídu ale přišla i nabídka štědrého odstupného.

„Rádi vám zaplatím kompenzaci ve výši 10 tisíc korun. Věříme, že pro hráče Jana Kollera může být potenciálně zajímavé zahrát si ve vyšší soutěži a otestovat své střelecké schopnosti,“ pokračovali zástupci Týna nad Vltavou v nadsázce.

Později přidali další lákadlo i pro samotného hráče. „Na cestovné Janu Kollerovi rádi přispějeme nadstandardní částkou 4,50 Kč za ujetý km. Hráči při cestách k mistrovským utkáním běžně dostávají cestovné 3,50.“ Nevysvětlili ale, zda chtějí cestovné počítat ze Smetanovy Lhoty či z Monaka.

Žádost o přestup byla v informačním systému FAČR zamítnuta, domovský tým útočníka se k nabídce jinak nevyjádřil. „Rovněž čekáme na vyjádření samotného Jana Kollera, bohužel na něj nemáme kontakt,“ posteskli si zástupci vedení v Olympie na dotaz, jak jednání dopadla.

Kollerovým vzorem je Ivanišević. Bývalý reprezentační střelec objíždí tenisové turnaje

Číst článek

Jan Koller se po ukončení kariéry před pěti lety fotbalu věnuje jen minimálně. V Monaku, kde žije, se vzdal i funkce trenéra, několikrát do roka ale nezapomene na svou rodnou Smetanovu Lhotu.

Nedávno Českému rozhlasu přiznal, že jeho novou vášní je tenis. „Chytl mě. Hraju ho hodně dlouho, ale poslední rok a půl hodně intenzivně. Chci objíždět amatérské turnaje po pobřeží,“ plánoval. O posunu ve fotbalové kariéře ale už nepřemýšlí.

Koller během kariéry nastřílel přes 230 branek v klubových soutěžích. Za národní tým stihl během 91 utkání dát 55 gólů a je tak nejlepším střelcem v historii reprezentace.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme