Nejlepší základní školy hrají fotbal o zájezd na mistrovství Evropy do Francie

V Ostravě začal finálový turnaj McDonald's Cupu pro nejlepší kluky a holky prvního stupně základních škol. Na začátku soutěže byly skoro čtyři tisíce družstev z celé republiky. Na jeho konci bude jediný vítěz, který se podívá na mistrovství Evropy do Francie, kde bude přímo v hledišti sledovat duel mezi Českem a Španělskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

McDonald's Cup je už tradiční turnaj malých fotbalistů

McDonald's Cup je už tradiční turnaj malých fotbalistů | Foto: Jan Vidrna

Většina finálových účastníků to měla do Ostravy několik set kilometrů. Nejméně, pouhé čtyři zastávky tramvají, urazili hráči Základní školy Klegova, které trénuje Radek Halamíček.

„Přijde se podívat celá škola, takže tady budou mít velkou podporu – od kamarádů, spoluhráčů a učitelů. V tom, že hrajeme doma, je to pro nás specifické. Myslím, že to bude motivující,“ říká Radek Halamíček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bez fotbalistů, co fotbal hrají, se sem už žádná škola nedostane, říká o finálovém turnaji McDonald´s Cupu kouč mládeže Radek Halamíček

Soutěž je sice šancí pro každou základní školu, ovšem mezi ty nejlepší už se probojují jen skuteční fotbalisté. Ostatně i Radek Halamíček má ve svém výběru samé hráče Vítkovic. A i když je jim jen něco mezi deseti až dvanácti lety, trénují minimálně čtyřikrát týdně.

„Bez fotbalistů, co fotbal hrají, se sem už žádná škola nedostane. Posledním vítězem byla Základní škola Marjánka, která je sportovní školou Sparty Praha. Svoji sportovní školu tu má Zbrojovka Brno i Baník, takže si myslím, že se mezi nejlepších 16 dostanou už jenom školy, které mají sportovní třídy,“ je přesvedčen kouč týmu z Ostravy.

Navzdory zraněním míří bývalé opory Liberce na Euro. Už jsem ani nedoufal, tvrdí Pavelka

Číst článek

Hráči Základní školy Klegova sice cestou do finále neprohráli jediný zápas, ovšem na závěrečném turnaji je fotbalová úroveň ještě vyšší.

„Vzhledem k tomu, že jsme se do finále dostali i vloni, ale skončili jsme v Jablonci poslední, tak každé umístění, které bude lepší než to poslední, bude úspěchem,“ uzavírá trenér Halamíček s tím, že jeho svěřenci mají za případný úspěch slíbeno maximálně to, že půjdou ve středu na osmou opět do školy.

Radim Sajbot, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme